27 nov. 2020 | 18:50

Ce dinte doare? Așa îți dai seama imediat ce afecțiune ai: cât de simplu e

Sănătate
Ce dinte doare? Așa îți dai seama imediat ce afecțiune ai: cât de simplu e
Cum afli ce boală ai în funcţie de dintele care te doare

Spune-mi ce dinte te doare şi îţi spun de ce suferi! Aşa îţi dai seama imediat ce afecţiune ai, spun medicii. E mai simplu decât te-ai fi aşteptat.

Iată cum afli ce afecţiuni ai în funcţie de dintele care te doare

Ai dureri ale danturii des? Doctorii specializaţi în medicină alternativă îţi explică la ce detalii trebuie să fii atent pentru a afla ce probleme de sănătate indică acest lucru. Aşa îţi dai seama imediat ce afecţiune ai. De exemplu, incisivii superiori şi cei inferiori au legătură cu rinichii şi urechile, iar caninii cu ficatul şi vezica biliară.

În cazul în care te dor premolarii, este posibil să ai probleme cu plămânii. Conform medicinei alternative, problemele de sănătate sunt doar o acumulare a afecţiunilor generate în alte zone ale corpului. Astfel, dacă ai des dureri de molari, ar trebui să faci nişte investigaţii ale sistemului digestiv, pancreasului sau splinei. De asemenea, măselele de minte sunt asociate intestinului subţire şi inimii.

Specialiştii recomandă pacienţilor să fie atenţi la mesajul pe care-l transmit organele. Otita, nefrita sau cistita dau dureri la nivelul incisivilor superiori sau inferiori, aşa că ai mare grijă! Dacă te afli în situaţia în care te dor caninii, e clar. Este foarte posibil să ai colecistită sau hepatită.

Suferinţa la nivelul premolarilor indică reacţii alergice, colită sau chiar pneumonie, iar cea a molarilor poate dezvălui un ulcer gastric, o pancreatită sau o anemie.

Desigur, cauza principală a acestor dureri poate fi o infecţie dentară, motiv pentru care pacienţilor li se recomandă, în primul rând, un consult stomatologic.

Cum scapi de durerea de dinţi în mod natural

Deşi este indicat ca orice problemă legată de dinţi să fie rezolvată de un doctor, poţi încerca o serie de tratamente şi remedii naturale. De exemplu, apa cu sare calmează durerea imediat. Tot ce ai de făcut este să pui o lingură mare de clorură de sodiu într-un pahar cu apă caldă şi să clăteşti bine cavitatea bucală. Apoi, scuipă şi repetă de câte ori este nevoie.

Lămâia este şi ea o variantă naturală de a îndepărta bacteriile. De asemenea, te ajută să ai o respiraţie proaspătă. Clăteşte gura cu sucul de la o lămâie în fiecare dimineaţă, după spălatul pe dinţi. Un alt ajutor de nădejde în lupta cu durerile de masele este rădăcina de ghimbir. Mestecă o bucată şi gata, ai scăpat de această problemă neplăcută.

Uleiul de cuişoare se găseşte în orice magazin specializat în produse naturiste. Foloseşte-l cu încredere ca tratament împotriva durerilor de dinţi. Înmoaie un disc demachiant în ulei şi presează pe zona dureroasă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro