Criză de securitate fără precedent! Platforme de schimb valutar cu monede Bitcoin, afectate

Prețul Bitcoin a scăzut după atacul cibernetic

Una dintre cele mai mari platforme de schimb valutar crypto din lume trece se confruntă cu o criză de securitate fără precedent. Compania a anunțat că a fost ținta unui atac cibernetic, în urma căruia hackerii au furat criptomonede Bitcoin în valoare de 41 de milioane de dolari.

Este vorba despre compania Binance, de la care hackerii au retras 7.000 de monede Bitcoin. Pentru a fi mai eficienți, aceștia au folosit nu una, ci mai multe metode de a retrage banii din conturile Binance: phishing, viruşi şi alte tipuri de atacuri. Directorul executiv Zhao Changpeng a postat pe pagina de internet a companiei un mesaj în care a precizat că fondurile utilizatorilor platformei nu vor fi afectate. Compania are un cont securizat de active, păstrat special pentru situații de urgență, iar pierderile clienților vor fi acoperite din acești bani.

Changpeng a anunțat, însă, că toate depozitele şi retragerile din cadrul platformei vor rămâne suspendate. Compania are nevoie de timp pentru a face o analiză amplă a securității platformei și se estimează că acest proces va dura cel puțin o săptămână.

Prețul Bitcoin a scăzut după atacul cibernetic

Atacul cibernetic nu a afectat doar compania Binance, a cărei platformă a fost ținta principală. Imediat după atac, prețul Bitcoin a început să scadă. La scurt timp după ce atacul a fost anunțat, preţul Bitcoin a scăzut cu până la 4,2% la începutul tranzacţionării din Asia.

Chiar dacă s-a spus despre Bitcoin că este cea mai sigură monedă din lume, iată că hackerii au arătat că sunt mereu cu un pas în fața noilor tehnologii și că pot fi o reală amenințare pentru securitatea platformelor online.

În 2018, hackerii au furat criptomonede în valoare de 950 de milioane de dolari de la mai multe platforme de schimb valutar crypto (creştere cu aproape 260% faţă de anul 2017), potrivit unui studiu al CiptherTrace.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI