26 sept. 2024 | 18:18

Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei. Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori

Politică Externă
Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei. Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori
O nouă amenințare cu utilizarea armelor nucleare?

În actualul context, extrem de tensionat, geo-politica Rusiei se pare că se schimbă. Conform unor noi declarații de la Kremlin, se stabilește ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei, iar schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori întregii Europe.

Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori

Ultimele declarații făcute de liderul de la Kremlin dau fiori reci marilor puteri occidentale. Noua amenințare înfricoșătoare a lui Putin vorbește despre schimbarea regulilor pentru utilizarea armelor nucleare.

Este vorba despre o nouă declarație șocantă a președintelui rus care dezvăluie că dorește să rupă orice acord anterior. În recenta sa declarație, președintele rus a avertizat că va considera un atac din partea unui stat nenuclear susținut de un stat înarmat nuclear drept un „atac comun”.

Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei. Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori

Această declarație a fost interpretată ca o amenințare cu utilizarea armelor nucleare în războiul în curs împotriva Ucrainei, conform BBC. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că răspunsul Moscovei la Kiev a fost pur și simplu de a continua să câștige războiul.

„Victoria este necesară. Occidentul nu înțeleg nicio altă limbă. Această victorie va fi a noastră, nu avem nicio îndoială”, afirmă Lavrov, adăugând că rușii au devenit „cu adevărat uniți în fața războiului”.

Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că actualul conflict se va încheia doar atunci când obiectivele Rusiei vor fi atinse.

Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei

Vladimir Putin a anunțat ieri schimbarea radicală propusă după o reuniune cu Consiliul de Securitate. El a declarat că o nouă doctrină nucleară ar „stabili în mod clar condițiile pentru ca Rusia să treacă la utilizarea armelor nucleare”.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată drept atacul lor comun asupra Federației Ruse.”; spune Vladimir Putin.

Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei. Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, statele înarmate nuclear au urmat o politică de descurajare în ceea ce privește armele nucleare, deoarece este probabil ca utilizarea acestora să conducă la o distrugere reciprocă.

Cu toate acestea, există arme nucleare tactice, care sunt focoase mai mici concepute pentru a distruge ținte fără precipitații radioactive extinse.

Ucraina vrea aprobarea de a utiliza rachete occidentale cu rază lungă de acțiune

În iunie, Putin a avertizat că Rusia are o mulțime de astfel de arme, afirmând că țara sa are „mult mai multe arme nucleare tactice decât există pe continentul european, chiar dacă Statele Unite le aduc pe ale lor”.

Între timp, Rusia a luat în râs afirmațiile Ucrainei potrivit cărora războiul brutal dintre cele două țări este aproape de sfârșit. La începutul acestei săptămâni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia s-ar putea încheia mai devreme decât cred unii oameni.

Ce conține noua doctrină nucleară a Rusiei. Schimbarea făcută de Vladimir Putin dă fiori

Ucraina este un stat non-nuclear care primește sprijin militar din partea SUA și a altor țări înarmate nuclear. Guvernul de la Kiev solicită în prezent aprobarea de a utiliza rachete occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva siturilor militare din Rusia.

Președintele Ucrainei s-a întâlnit cu omologul său american, Joe Biden, la Washington, și se crede că cererea s-a aflat în fruntea listei sale de priorități. Șeful de cabinet al lui Zelenski, Andrii Yermak, a reacționat cu furie la această declarație, afirmând că Rusiei nu i-a mai rămas decât „șantajul nuclear pentru a intimida lumea”.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Vești rele de la ANM. Când se schimbă vremea radical
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
N-ai voie să înregistrezi cu telefonul. Se consideră infracțiune. Închisoare 2 ani
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro