26 iun. 2023 | 07:16

Volodimir Zelenski, discuție telefonică de ultimă oră cu Joe Biden. Ce au pus la cale cei doi președinți. Vladimir Putin se va înfuria

Știri generale
Volodimir Zelenski, discuție telefonică de ultimă oră cu Joe Biden. Ce au pus la cale cei doi președinți. Vladimir Putin se va înfuria
Joe Biden și Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski revine în atenția cetățenilor cu un mesaj de interes general, după ce acesta a purtat discuții cu omologul său american. În urma unui weekend tumultos, în care Evgheni Prigojin ar fi încercat să dea o lovitură de stat Rusiei, acțiunile s-au intensificat pe câmpul de luptă al Ucrainei, motiv pentru care, președintele ucrainean are nevoie de mai multă susținere. Asdtfel, el a purtat discuții telefonice cu Joe Biden, căruia i-a solictat ajutor, spre furia lui Putin, care încearcă să anuleze toate relațiile pe care Ucraina le are cu alte țări aliate.

Ce discuții au purtat cei doi președinți aliați

SUA a susținut Ucraina încă de la începutul războiului. Cu toate că, inițial, oficialii americani s-au arătat sceptici cu privire la trimiterea armelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina, în ultima perioadă, SUA nu a mai ținut cont de nicio restricție, mai ales că Rusia a atacat fără rețineri tot ce i-a stat în cale.

Duminică, Volodimir Zelenski a făcut apel pentru ca întreaga lumea să exercite o presiune asupra Rusiei, oferind detalii sumare despre discuțiile pe care el le-a avut cu Joe Biden. Potrivit lui Volodimir Zelenski cei doi au au discutat despre extinderea în continuare a cooperării în domeniul apărării, în special despre trimiterea armelor cu rază lungă de acțiune. Mai mult, Zelenski nu se va lăsa bătut, până când ordinea internațională nu va fi restabilită.

„Am discutat despre cursul ostilităților și despre procesele care au loc în Rusia. Lumea trebuie să exercite presiuni asupra Rusiei până când ordinea internațională va fi restabilită. I-am mulțumit președintelui SUA pentru sprijinul neobosit acordat Ucrainei, în special pentru patrioți.

Este important să creștem în continuare capacitățile Ucrainei de a ne proteja cerul. În acest context, i-am mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul acordat coaliției de avioane de luptă.

Am discutat despre extinderea în continuare a cooperării în domeniul apărării, cu accent pe armele cu rază lungă de acțiune”, a afirmat Zelenski, afirmând că discuția dintre el și omologul său american a fost una „pozitivă și stimulantă”.

Zelenski, reacție după retragerea trupelor lui Prigojin

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de tensionat, dat fiind rebeliunea liderului Wagner, care a condus pe teritoriul rus o revoltă armată, ce avea ca scop căderea comandamentului militar rus, armata împotriva căreia se luptă de câteva luni.

Ulterior, Evgheni Prigojin a decis retragerea trupelor după o negociere purtată cu Aleksand Lukașenko. Volodimir Zelenski nu a rămas indiferent în fața acestor evenimente, astfel că, el a transmis încă o dată că șefii Rusiei se caracterizează printr-o slăbiciune specifică ultimei perioade.

„Astăzi este ziua în care cu siguranță nu ar trebui să fie liniște. Și cu siguranță avem nevoie de conducere. Astăzi lumea a văzut că șefii din Rusia nu controlează totul. Chiar nu. Haos complet. Absență completă a oricărei predictibilități. Și se întâmplă pe teritoriul Rusiei care este plin de arme”, a spus președintele ucrainea, conform BBC.

Digisport.ro
Cum au numit-o arabii pe Georgina Rodriguez, după ce au văzut cum s-a afișat
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cutremur în lumea mondenă londoneză: David și Victoria Beckham duc vieți separate
Spynews.ro
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Mircea Geoană, luat la întrebări de Dan Andronic și Mirel Curea
EVZ.ro
Cristina Ștefania a ajuns de urgență la spital! Speak, declarații despre starea ei de sănătate: ”Nici nu vreau să mă gândesc” | FOTO
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro