Un număr considerabil de ruși care au protestat împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina au ajuns în închisorile din Rusia. Manifestațiile au dus la arestări pe bandă rulantă. Ce se întâmplă cu oamenii din spatele gratiilor? Condițiile de trai sunt inumane. Țara se află pe locul al 17-lea în lume la numărul de încarcerați din Europa. Iată ce informații incredibile au ajuns publice!
Un număr considerabil de ruși au ajuns în spatele gratiilor după protestele din Piața Roșie împotriva invaziei Ucrainei. Autoritățile au făcut arestări pe bandă rulantă în acea perioadă.
Rusia se află pe locul al 17-lea din Europa la numărul de încarcerați, conform Centrului pentru Studii Estice, arată dw.com. Există 321 de infractori în închisori la 100.000 de cetățeni în prezent, arată Studiile Penitenciare.
Un procent de 6.2% sunt străini din cei 464.183 de oameni aflați în închisoare, iar 8.3% sunt femei. Au ajuns mai multe detalii despre condițiile de acolo odată cu arestările din ultima perioadă.
Mai exact, cei închiși folosesc o simplă gaură în podea pentru nevoile zilnice. Mai mult decât atât, din camerele lor lipsesc saltelele pe pat și chiar și paturi.
The New York Times susține că bolile sunt răspândite în închisori, de la SIDA la hepatită. Newsline People AIDS Coalition susține că peste 100.000 de pușcăriași au tuberculoză, iar în doar doi ani 20.000 de bolnavi și-au pierdut viața din această cauză.
Archive of European Integration atrage atenția cu privire la condițiile neigienice din închisorile rusești. O fostă femeie închisă a povestit cum locuia cu alte 100 de femei și avea voie să facă duș doar o dată pe săptămână.
Aceasta a mai declarat că numai o toaletă era disponibilă, iar aceea nici măcar nu funcționa. Presa rusească a publicat în anul 2018 povestea lui Yevgeny Makarov. Cel din urmă a fost torturat în închisoarea din Yaroslavl, din apropierea Moscovei.
Chinul prin care a trecut bărbatul a fost surprins de camerele de vedere. Bătaia primită nu a fost din partea altor colegi, ci din partea autorităților.
Mai exact, 17 gardieni l-au ținut și l-au bătut, ulterior i-au turnat apă rece în cap, pentru ca durerea să fie simțită mai intens. Sultan Israilov a fost și el bătut în anul 2018.
Acesta a murit în urma loviturilor puternice. Gardienii au reușit să mușamalizeze totul într-o sinucidere. Ambasada americană este de părere că sistemul rusesc se bazează pe pedeapsă și nu pe reabilitare.