Copiii din Rusia care protestează împotriva războiului sunt arestați. Ce se întâmplă cu ei

Copiii din Rusia care protestează împotriva războiului sunt arestați. Ce se întâmplă cu ei
Copiii din Rusia care protesteaza impotriva razboiului sunt arestati. Ce se intampla cu ei

Au apărut imagini incredibile de la protestele din Rusia împotriva războiului și a președintelui Vladimir Putin. Trei copii, nu mai mari de clasa I, au fost arestați pe motiv că au manifestat împotriva conflictului din Ucraina. Cei mici au fost fotografiați ținând în mână pancarte pe care scrie „Nu războiului”. Imaginile șocante au fost date publicității de opoziția din Rusia.

Imaigni incredibile din Rusia. Copii care protestatu au fost arestați

În ultimele zile, mii de ruși au ieșit în stradă în zeci de orașe din Rusia pentru a manifesta împotriva acțiunilor miliatare din Ucraina. Protestatarii nu se mai tem de repercusiunile pe care le-ar putea avea chiar dacă foarte mulți dintre ei au fost deja arestați de polițiștii ruși.

Pentru autoritățile rusești nu contează însă câți ani au protestatarii și îi rețin pe mulți indiferent de vârsta lor.

Se vede acest lucru pe imaginile publicate de politicianul rus de opoziție Ilya Yashin. Acesta a postat o fotografie în care copii de clasele primare se află pe bancheta din spate a unei dube de poliție. Se poate citi în ochii copiilor spaima pe care o trăiesc. Aceștia poartă în mâini flori și o pancartă pe care scrie „Nu războiului”. Potrivit unui jurnalist local citat de Daily Mail, micuții au fost însoțiți la proteste de păriții lor.

„Sunt sigur că propaganda Kremlinului va riposta”

Într-o altă fotografie una dintre fetițe a fost fotografiata, mai târziu, se pare, într-o secție de poliție, iar în spatele ei se afla un ofițer la computer.

Nimic ieșit din comun: doar copii în dube cu pancarte antirăzboi. Asta este Rusia lui Putin, oameni buni. Trăiți aici”, a spus Iașin în mesajul care însoțește pozele pe Twitter.

Politicianul de la Moscova, care îl susține pe liderul opoziției ruse Alexei Navalny, a adăugat pe Facebook: „Realitățile Rusiei lui Putin, băieți. Sunt sigur că propaganda de la Kremlin va ridica riposta. Nu implicați copiii în politică! Ei sunt de vină! Nu știu cum au ajuns acești copii la protest. Poate că au venit singuri, poate cu părinții lor”.

Până în prezent, mai bine de 7.000 de protestatari au fost arestați în Rusia în urma manifestațiilor din cele peste 50 de orașe, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Forțele de ordine din Rusia încearcă să reducă la tăcere manifestanții anti-război și anit-Putin. Zilele trecute au apărut în presa internațională mai multe videoclipuri în care oamenii care manifestau pașnic erau târâți și reținuți de polițiști.

Jurnalistului Dmitri Muratov, editor al publicației Novaya Gazeta și laureat al premiului Nobel pentru Pace, a acordat un interviu ziarului The Guardian în care a vorbit despre scopul acestor manifestații.

„Toți fac asta fără să-și facă griji pentru propriul viitor și amenințări. Acești oameni au vorbit cu toții foarte clar pentru a spune că sunt împotriva acestei vărsări de sânge. Și asta este o mare inspirație pentru mine.”, a  declarat jurnalistul.