Playtech Știri îți explică cum poți pregăti o salată de verdețuri perfectă pentru zilele calde. Care sunt secretele de care trebuie să ții cont. Ce cantitate de dressing se încorporează într-o porție de verdețuri și ce ingrediente să folosești, dacă sosul e prea acru sau sărat.
Salata de verdețuri este un fel de mâncare deseori pus pe masă în sezonul cald. Este un preparat adaptabil și ușor de consumat alături de alimente bogate și mâncăruri cu arome complexe. Multor gospodine le place să consume salată, mai ales dacă vor să dea jos kilogramele în plus.
În materialul de astăzi vom discuta despre câteva dintre secretele unei salate de verdețuri preparată perfect pentru a fi servită la masă. Să începem cu verdețurile: indiferent ce alegi, trebuie să fie proaspăt. Frunzele de varză sau alte legume nu trebuie să fie ofilite sau îngălbenite – niciodată!
Verdețurile alese pentru salată trebuie să fie „legate” cu un dressing sau sos. Când îl prepari, pune accent pe aciditatea lui și cantitatea de sare folosită. Din experiența noastră, dressingurile perfecte sunt cele care, când sunt gustate de sine stătătoare, par puțin prea acide și sărate.
Ține cont de faptul că aroma dressingului pentru salată va fi literalmente redusă când acesta va fi încorporat printre verdețuri.
Pentru a nu da greș, îți recomandăm să folosești o cantitate de 3 la 1 de dressing. Unele gospodine preferă să folosească o cantitate dublă de sos față de cea a verdețurilor alese pentru salată. Bineînțeles, aici intervin gusturile și preferințele fiecărei gospodine.
Dacă nu ești sigură pe cantitatea de dressing pe care trebuie să o folosești la salată, încearcă să încorporezi sosul separat, într-un bol, în doar câteva verdețuri din preparat.
Unele gospodine folosesc zahăr pentru a „corecta” aroma prea acră a dressingului pregătit pentru salată. Noi nu îți recomandăm să procedezi astfel. Zahărul nu dă aproape niciodată rezultatul dorit în astfel de situații. Adaugă mai degrabă în sos încă un strop de ulei și un paf de sare pentru a-i îmbunătăți gustul.
Emulsionarea sosurilor cu ulei și oțet este aproape imposibil de făcut acasă. Dar adăugarea unei lingurițe de muștar și a unui cățel de usturoi ras te va ajuta în acest sens. Cu ajutorul sfaturilor în cauză, poți prepara una dintre cele mai răcoritoare salate de verdețuri în sezonul cald.