Ce avere colosală avea Kobe Bryant. Campionul a ajuns în topul celor mai bogați sportivi din istorie

Ce avere colosală avea Kobe Bryant. Campionul a ajuns în topul celor mai bogați sportivi din istorie
Ce avere colosală avea Kobe Bryant. Campionul a ajuns în topul celor mai bogați sportivi din istorie

Kobe Bryant, legendarul jucător de baschet a murit la vârsta de 41 de ani într-un accident de elicopter. Alături de el se mai aflau alte patru persoane, care au decedat în urma impactului, printre care și fiica sa în vârstă de 13 ani. Elicopterul se îndrepta către Academia Mamba, unde voiau să joace baschet.

Ce avere colosală avea Kobe Bryant

Academia se află în apropierea orașului Thousand Oaks, Los Angeles. Potrivit presei internaționale, soția sa Vanessa, nu se afla la bordul aeronavei. Acesta și celelalte trei fiice ale lor, Natalia, Bianca și nou-născura Capri (iunie 2019) nu au fost implicate în accident.

Kobe Bryant dispune de o adevărată avere făcută atât din sport, cât și contracte de publicitate. Este unul dintre cei mai bogați sportivi.

În afara banilor câștigați din baschet, Kobe Bryant a făcut avere din promovarea diverselor produse, cum ar fi Nintendo, Turkish Airlines și Sprite. Dar cu toate acestea, unul dintre cele mai mari parteneriate ale sale a fost cu Nike. În 2013, acesta a fost plătit cu 10 milioane de dolari pentru promovarea celebrei mărci de încălțăminte. Astfel, averea lui Kobe se ridică la suma de 500 de milioane de dolari. El câștiga 25 de milioane de dolari pe sezon din contractele ca jucător.

Reamintim că în 2016, Kobe Bryant a fost cel mai bine plătit sportiv al lumii din istoria sporturilor de echipă, potrivit Forbes. La retragerea din carieră, Kobe Bryant avea o avere de 770 de milioane de dolari, strânsă doar din cariera de sportiv.

Fraza legendară a lui Kobe Bryant în momentul retragerii

Americanii sunt în stare de șoc după ce Kobe Bryant a murit în accident de elicopter. Acesta a fost considerat de către unii dintre ei chiar mai mare decât legendarul Michael Jordan. Când s-a retras din baschet a declarat o frază care a rămas întipărită în memoria fanilor: „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI