Kobe Bryant a murit, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit! Ce a lăsat în urmă jucătorul care a scris istorie în baschet

Kobe Bryant a murit, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit! Ce a lăsat în urmă jucătorul care a scris istorie în baschet
Kobe Bryant a murit, după ce elicopterul în care se afla împreună cu fiica lui s-a prăbușit! Ce a lăsat în urmă jucătorul care a scris istorie în baschet

Fostul mare jucător de baschet Kobe Bryant a murit duminică, la vârsta de 41 de ani. Elicpetrul în care se afla s-a prăbușit în Calabasas, un orășel din California, Statele Unite ale Americii. A fost în topul celor mai bogați sportivi din lume all-time, judecând după contractele fabuloase de publicitate.

Kobe Bryant a murit, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit!

Kobe Bryant călătorea, duminică, alături de trei oameni, când elicopterul său privat s-a prăbușit. Autoritățile au fost alertate la ora 10.01 că aparatul de zbor s-a prăbușit. Pompierii au fost trimiși imediat la fața locului pentru a stinge flăcările.

Mai mult, una dintre fiicele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită și GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbușirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă.

Potrivit mirror.co.uk, aceștia mergeau la Academia Mamba, unde voiau să joace baschet. Academia se află în apropierea orașului Thousand Oaks, Los Angeles. Potrivit presei internaționale, Vanessa, nu se afla la bordul aeronavei. Acesta și celelalte trei fiice ale lor, Natalia, Bianca și nou-născura Capri (iunie 2019) nu au fost implicate în accident.

Americanii sunt în stare de șoc după ce Kobe Bryant a murit în accident de elicopter. Acesta a fost considerat de către unii dintre ei chiar mai mare decât legendarul Michael Jordan. Când s-a retras din baschet a declarat o frază care a rămas întipărită în memoria fanilor: „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat”.

 

Cine a fost Kobe Bryant

Kobe Bryant s-a născut pe 23 august 1978 în Philadelphia, iar părinții i-au pus astfel numele după friptura de vită Kobe pe care au savurat- la restaurant. Bunicul și tatăl lui au jucat tot bascket în NBA. A fost la un pas să joace fotbal, iar la șase ani, familia sa s-a mutat în Italia, fiind atras să joace la AC Milan.

Basketul l-a atras din nou când s-a mutat în Statele Unite ale Americii. A scos cifre bune încă de când era la juniori, iar evoluțiile sale i-au adus titlul de „Jucătorul Anului pentru Pennsylvania”. Astfel, a ajuns în atenția cluburilor din NBA.

În 1999, cariera lui s-a schimbat, când antrenor la Los Angeles Lakers a venit Phil Jackson. Cu un antrenor legendar și avându-l alături pe Shaquille O’Neal, Kobe Bryant a fost unul dintre jucătorii care au pus umărul la titlurile obținute între 1999 și 2002. Kobe Bryant a câștigat două campionate NBA în 2009 și în 2010, alături de Pau Gasol.

Kobe Bryant a obținut primul din cele patru trofee MVP al All Star Game-ului NBA chiar în orașul natal. În 2006 a înscris 81 de puncte și a urcat pe locul doi în topul jucătorilor cu cele mai multe puncte marcate într-un meci, după Wilt Chamberlain, care marcase 100 de puncte în anul 1962. Kobe Bryant și-a ales sigur numele „Magic Black Mamba”, iar comentatorii spuneau că șerpuiește pe teren la fel precum cunoscuta reptilă. A urmat apoi accidentarea din 2013, la tendonul lui Ahile, dar la revenire nu a mai fost atât de briliant.

Kobe Bryant s-a retras pe 13 aprilie 2016, iar la ultima partidă a marcat 60 de puncte în meciul Utah Jazz, ieșind de pe teren cu 33.643 de puncte înscrise în NBA, fapt care l-a plasat pe locul trei în topul marcatorilor din toate timpurile, după Kareem Abdul-Jabbar şi Karl Malone, dar înaintea idolului său din copilărie, Michael Jordan. Kobe Bryant a păstrat această poziție până cu o zi înainte să moară când a fost depășit LeBron James, baschetbalistul lui Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant – avere

În afara banilor câștigați din basket, Kobe Bryant a făcut avere din promovarea diverselor produse, cum ar fi Nintendo, Turkish Airlines și Sprite. Dar cu toate acestea, unul dintre cele mai mari parteneriate ale sale a fost cu Nike. În 2013, acesta a fost plătit cu 10 milioane de dolari pentru promovarea celebrei mărci de încălțăminte.

Astfel, averea lui Kobe se ridică la suma de 500 de milioane de dolari. El câștiga 25 de milioane de dolari pe sezon din contractele ca jucător.

Reamintim că în 2016, Kobe Bryant a fost cel mai bine plătit sportiv al lumii din istoria sporturilor de echipă, potrivit Forbes. La retragerea din carieră, Kobe Bryant avea o avere de 770 de milioane de dolari, strânsă doar din cariera de sportiv.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI