Ce avere are președintele României, Klaus Iohannis. Câți bani au strâns el și soția sa, Carmen

Ce avere are președintele României, Klaus Iohannis. Câți bani au strâns el și soția sa, Carmen

Președintele României, Klaus Iohannis, nu este chiar atât de bogat pe cât ar crede mulți români. Conform declarației sale de avere, dacă ar fi să comparăm veniturile și bunurile pe care le deține, niște oameni de afaceri anonimi câștigă mult mai mult decât președintele.

Se tot vorbește despre casele pe care le dețin Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, iar gurile rele îi critică pentru că ar avea prea multe. Adevărul este că sunt numeroși parlamentari și chiar miniștri actuali care sunt mult mai bogați decât Iohannis, iar imobilele pe care acesta le deține nu reprezintă deloc o avere mult peste media marilor bogați din România.

Liviu Dragnea, de exemplu, are în posesie mult mai multe bunuri decât te-a lăsat să crezi, mult dintre ele fiind trecute apoi pe numele fiului său, la fel și afacerile.

Lui Iohannis i-a fost, însă, pusă la îndoială posibilitatea de a cumpăra atâtea imobile doar din salariul de profesor, dar se uită intenționat faptul că el a fost și primar al Sibiului, deci a avut un venit mult mai mare decât cel de cadru didactic. Soția sa, de asemenea, În plus, cei doi n-au copii, deci își permit să fie mai „strângători”.

Ce avere are, de fapt, Klaus Iohannis

Ce avere are președintele României, Klaus Iohannis. Câți bani au strâns el și soția sa, Carmen

Potrivit declarației de avere publicată de președinte, se observă că veniturile salariale ale cuplului prezidențial au mai scăzut, dar veniturile obținute din chirii au compensat pierderile.

Klaus și Carmen Iohannis dețin împreună cinci imobile în Sibiu, dintre care unul obținut prin donație. Cel de-al șaselea și cel mai controversat dintre imobile a fost pierdut în instanță și a fost șters din declarația de avere încă din 2016.

Președintele României deține un cont bancar la BCR în valoare de 295.000 de lei și are un venit anual de aproape 134.000 de lei. Soția sa, Carmen, are un venit anual de 22.554 de lei.

Iohannis a mai încasat anual peste 800.000 de lei din drepturile de autor pentru cărțile pe care le-a scris.

A treia categorie de venituri pe care le obține cuplul prezidențial este cea provenită din bunurile date spre folosință, adică din chirii, însă în declarația de avere sunt trecute doar două dintre imobile. Atât Klaus, cât și Carmen au obținut anual aproximativ 60.000 de lei din chirii.

Vezi AICI declarația de avere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI