Ce au pățit cei de la Rise Project, după ancheta care îl viza pe Dan Barna. Au pierdut mulți bani, imediat după publicare

Jurnaliștii de la RISE Project au fost criticați după ce au publicat ancheta cu privire la Dan Barna. Foto: Facebook RISE Project

Jurnaliștii de la RISE Project au fost puși la zid după ce au publicat ancheta cu privire la proiectele pe bani europeni demarate de Dan Barna în urmă cu mai mulți ani. Redacția a primit comentarii negative și a fost acuzată că face jocuri politice, iar unele donații au fost oprite.

Jurnaliștii de la RISE Project au fost criticați după ce au publicat ancheta cu privire la Dan Barna

În urmă cu doar câteva zile, RISE Projesc a publicat o investigație cu privire la mai multe contracte pe bani europeni, care au fost demarate de Dan Barna în urmă cu mai mulți ani și care au eșuat. Proiectele ar fi costat 6 milioane de euro și ar fi fost supervizate chiar de către actualul lider al USR.

Susținătorii USR s-au activat imediat în mediul online și au bombardar redacția RISE Project cu mesaje, acuzându-i pe jurnaliști că fac jocuri politice.

„Pe noi oamenii nici măcar nu ne-au atacat pe conținut, ceea ce e foarte trist. Am ajuns în situația în care nu se mai face distincția dintre pont și sursă. Dan Barna nici măcar nu a negat faptele din materialul nostru, mai mult a încercat să minimalizeze importanța subiectulului”, a declarat pentru paginademedia jurnalista Romana Puiuleț.

De ce vrea Dan Barna să fie anchetat de procurorii DNA. Viorica Dăncilă, luată din nou în vizor

Materialul publicat i-a făcut pe mulți să oprească donațiile către redacție, dar Romana Puiuleț mărturisește că alte persoane s-au hotărât să doneze bani după ce au citit reportajul.

„Au mai fost oameni care au spus că noi am făcut plângerea de la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Noi nu colaborăm cu instituțiile statului, pentru că de cele mai multe scriem despre ele”, a mai spus Romana Puiuleț.

Interesant este faptul că Dan Barna nu a negat acuzațiile în urma anchetei celor de la RISE Project, ci a încercat să le diminueze importanța.

„Ceea ce se sugerează în acel articol este ca şi cum i s-ar reproşa unui fotbalist că nu au ieşit toate fazele perfecte. Dincolo de asta, e ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată”, a declarat liderul USR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI