Două proiecte ale lui Dan Barna, anchetate de Departamentul Anti-Fraudă. Ce riscă prezidențiabilul USR

Două proiecte ale lui Dan Barna, anchetate de Departamentul Anti-Fraudă. Ce riscă prezidențiabilul USR
Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă anchetează proiectele lui Dan Barna

Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă a anunțat că anchetează două dintre proiectele lui Dan Barna. În aceste condiții, candidatul la alegerile prezidențiale din partea USR riscă să piardă încrederea electoratului și să se aleagă cu un dosar penal, în cazul în care vor fi constatate nereguli în desfășurarea activității.

Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă anchetează proiectele lui Dan Barna

Continuă seria dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la RISE Project cu privire la proiectele lui Dan Barna. Aceștia au anunțat că două dintre proiectele candidatului USR la alegerile prezidențiale au intrat în vizorul Departamentului pentru Lupta Anti-Fraudă.

„Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă. Două dintre ele („SES-am deschide-te” și „Biblioteca bunelor practici”) au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic. În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, „Punți Comunitare”, se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate”, este mesajul postat pe contul de Facebook RISE Project.


Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, a reacționat după anunțul făcut de jurnaliștii de la RISE Project.

„Opaaaa. Bravo măi nenorociților. Deci faceți schema iar? Și iar NU o să vă iasă porcilor. Vă e frică hai? Că pe sondaje sunteți praf nu e așa? Și faceți mizerii să scoateți oamenii din cursă pe nimic da? Cu câteva zile înainte da? Ca pe Codruța. Că pe Orban la primărie acum ceva timp. Și tot nu v-a ieșit. Nu o să vă iasă nici acum. Porcilor.

Rise a ieșit iar. Cu o mizerie inimaginabilă. Uite ce scrie Rise. Au făcut denunț și după zic: uite hârtia că au primit denunțul deci Barna e vinovat. O asemenea mizerie e peste orice am văzut până acum”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI