Dan Barna, prima reacție după investigațiile Rise Project. Spune că vine cu probe solide să demonteze aceste ”pietricele”

Dan Barna, prima reacție după investigațiile Rise Project. Spune că vine cu probe solide să demonteze aceste ”pietricele”
Dan Barna, prima reacție după investigațiile Rise Project. Spune că vine cu probe solide să demonteze aceste ”pietricele”

Dan Barnă, prezidențiabilul USR-PLUS, a avut prima reacție după apariția anchetei privind averea lui făcută de site-ul de investigații Rise Project. Oficialul susține că vine cu probe solide să demonteze aceste ”pietricele”.

Dan Barna a avut prima reacție după investigațiile Rise Project

Miercuri seară, în ziua în care Ludovic Orban a fost numit premier de către Iohannis, site-ul de investigații Rise Project a făcut publică o anchetă privind averea lui Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS. Dezvăluirile au fost explozive, căci au adus în prim-plan faptul că președintele partidului care a inițiat campania ”Fără Penali” în funcții publice este dirijorul unor scheme de fraudă complexe și conflicte de interese cu fonduri UE.

Dan Barna, prima reacție după investigațiile Rise Project. Spune că vine cu probe solide să demonteze aceste ”pietricele”

„E ca şi cum au luat un sac de făină, l-au cernut şi ce a rămas în ciur, adică nişte pietricele, nişte boabe de neghină, alea le-au folosit, adică total neprofesionist”, a spus Barna.

”Rise are doar o înregistrare incompletă”

Tot miercuri seară, reprezentanții USR au anunțat că au hotărât să publice un live făcut marți de Barna pe un grup intern al partidului, pe tema negocierilor pentru susținerea guvernului și a investigației Rise Project.

„Dan Barna nu are nimic de ascuns. Aseară a vorbit cu membrii partidului despre investigaţia Rise Project. A fost o discuţie internă pe un grup de Facebook pe care sunt colegii din USR. Rise Project a făcut rost de înregistrare şi a publicat-o. Le mulţumim! Numai că Rise are, se pare, doar o înregistrare audio incompletă. Drept urmare, publicăm noi acum toată discuţia, cu înregistrarea video completă. Adevărul despre Dan Barna: este un preşedinte transparent al unui partid de oameni cinstiţi şi competenţi. Dan Barna va fi preşedintele de care au nevoie toţi românii”, arată USR.

”Mi-au spus la interviu că e o anchetă pornită la pont”

Liderul formațiunii politice, Dan Barna, spune că ancheta jurnaliștilor de la Rise a început în urmă cu două luni, când mai mulți clienți ai fostei sale firme au început să fie sunați. Totodată, Barna spune că jurnaliștii au recunoscut că ancheta a pornit de la un pont.

Dan Barna – discuție cu membrii USR

Dan Barna nu are nimic de ascuns. Aseară a vorbit cu membrii partidului despre investigația Rise Project. A fost o discuție internă pe un grup de Facebook pe care sunt colegii din USR. Rise Project a făcut rost de înregistrare și a publicat-o. Le mulțumim! Numai că Rise are, se pare, doar o înregistrare audio incompletă. Drept urmare, publicăm noi acum toată discuția, cu înregistrarea video completă.Adevărul despre Dan Barna: este un președinte transparent al unui partid de oameni cinstiți și competenți. Dan Barna va fi președintele de care au nevoie toți românii. #DanBarnaPresedinte

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Miercuri, 16 octombrie 2019

„Ancheta asta a început acum vreo două luni, două luni şi jumătate şi m-au sunat cunoscuţi să îmi spună că au fost sunaţi să fie întrebaţi despre proiectele pe care le am, după care am aflat că din minister cineva le-a trimis şi asta mi-a confirmat cei din interviul pe care l-am avut, cineva le-a trimis dosarul cu toate rambursările companiei mele. Mi-au spus şi ei la interviu că este o anchetă pornită la pont, li s-a spus mergeţi şi faceţi o anchetă pe subiectul Dan Barna. De la asta au pornit, după care timp de două luni au tot mers pe la beneficiari de proiecte.

Aceştia spuneau că au fost mulţumiţi, că a fost în regulă. Cei care aveau diverse nemulţumiri, au fost invitaţi la interviuri, s-au întâlnit cu ei şi au încercat să găsească cât mai multe elemente cu care să îşi construiască ancheta. Le-am spus celor de la Rise că şansa să găsiţi orice legat de corupţie este exclus. Cei de la Rise fac o muncă şi au o credibilitate importantă şi asta nu e puţin lucru, sunt de notorietate, habar n-am cine le-a sugerat ancheta, am încercat să aflu, dar nu am reuşit”, a spus Barna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI