Nimic nu se compară cu mirosul de plăcintă de mere ce învăluie casa într-o zi rece de toamnă. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretul său pentru cel mai bun desert. Află în rândurile de mai jos ce ingredient deosebit trebuie să adaugi în mere, înainte de a le pune în aluat.
Multe românce prepară în această perioadă a anului plăcintă de mere. Rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi, a bucătarului Florin Dumitrescu, fost jurat la Chefi la Cuțite, te va ajuta să faci cel mai delicios desert al sezonului pe care l-ai mâncat vreodată. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!
Florin Dumitrescu a dezvăluit ce ingredient special adaugă în merele coapte pentru a oferi preparatului o aromă savuroasă, dar nu numai. Este vorba despre coniac. Pe lângă gustul deosebit, produsul ajută și la flambarea corespunzătoare a fructelor.
În continuare, Playtech Știri îți prezintă rețeta lui Florin Dumitrescu de plăcinte de mere. Cantitatea ingredientelor pe care trebuie să le folosești poate să varieze, bineînțeles, în funcție de cât de mult desert vrei să servești la masă. Modul de preparare trebuie respectat însă cu sfințenie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Plăcinta de mere trebuie să stea în cuptor pentru aproximativ 45 de minute. După ce se răcește puțin, se taie, iar pe fiecare porție în parte se adaugă un alt ingredient-secret al bucătarului Florin Dumitrescu: iaurt de 10% grăsime. Va schimba gustul preparatului în unul mai bun.
Citește și: Cât timp se călesc merele pentru plăcintă. Ce să adaugi în umplutură ca să iasă gustoasă
Poți servi cu încredere plăcinta de mere inclusiv oaspeților care te vizitează. Toată lumea va fi impresionată de desertul pe care l-ai pregătit. Poftă bună!