Ce a pățit văduva lui Vladimir Găitan de când soțul ei a murit: ”Nu-mi găsesc cuvintele, vă rog să mă iertați!” (exclusiv)

Ce a pățit văduva lui Vladimir Găitan de când soțul ei a murit: ”Nu-mi găsesc cuvintele, vă rog să mă iertați!” (exclusiv)
Ce a pățit văduva lui Vladimir Găitan de când soțul ei a murit

10 noiembrie este cea mai grea zi din an pentru Tünde Găitan, văduva regretatului actor Vladimir Găitan. ”Pentru mine, ziua de azi, 10 noiembrie, nu poate fi comparată cu nimic. E ziua cea mai grea din tot anul, vă spun sincer. Au trecut deja 12 luni, dar simt totul de parcă Vladimir al meu, iubirea vieții mele, m-ar fi părăsit abia ieri!”, a spus Tünde Găitan pentru impact.ro.

Ce a pățit văduva lui Vladimir Găitan de când soțul ei a murit

Tünde Găitan a spus că anul scurs de la moartea soțului a fost poate cel mai greu al existenței sale.

”Nu a fost de ajuns că ne-a părăsit Vladimir. Total pe neașteptate, nora mea, soția băiatului Alexandru, cel care lucrează la Londra, s-a prăpădit și ea. S-a întâmplat la doar două luni după ce îl pierdusem pe Vladimir.

Iar în această toamnă a plecat și mama. Nu e nici o lună și jumătate de atunci. Nici nu-mi găsesc cuvintele, vă rog să mă iertați! Sunt un om foarte afectat de toate cele întâmplate!”, a spus Tünde Găitan, pentru impact.ro. 

Respectă datinile creștinești în ambele tradiții

Soția lui Vladimir Găitan a mai transmis că toate datinile creștinești au fost respectate, chiar în ambele tradiții, deoarece dacă Vladimir Găitan a fost un creștin ortodox, ea a fost și a rămas catolică. Cei doi au fost căsătoriți de peste 45 de ani.

”Pot spune cu naturaleţe că am fost una dintre cele mai longevive perechi din lumea filmului românesc. Şi ca poveste de dragoste, dar şi ca un fapt real, deşi poate banal, fiindcă nu am ieşit în evidenţă.

Nici nu ne-am dorit asta, iar dacă Vladimir avea o suferinţă, o aducea acasă şi o împărţeam, în tăcere. Îmi amintesc ca ieri de prima noastră întâlnire, din toamna anului 1974, de lângă Arad, oraşul meu de suflet.

Se turna acolo pelicula , la care lucra şi el. Ne-am plăcut din prima clipă, aşa că în circa trei luni eram în faţa ofiţerului stării civile.

Nu voi uita niciodată: pe 26 decembrie ne-am căsătorit civil, pe 28 în catedrala catolică din Arad, fiindcă mi-am dorit să fac asta de când mă ştiu, iar apoi am petrecut împreună Revelionul şi restul Sărbătorilor de iarnă”, spunea Tünde Găitan despre unul dintre cele mai fericite momente din viața sa.

Vladimir Găitan a murit la data de 10 noiembrie 2020, la 73 de ani, după o luptă grea împotriva unei forme rare de cancer la sânge.