Ce a păţit un bărbat din România când a vrut să se cazeze în Grecia. A rămas fără cuvinte când a ajuns acolo

Ce a păţit un bărbat din România când a vrut să se cazeze în Grecia. A rămas fără cuvinte când a ajuns acolo
Ce a păţit un bărbat când a vrut să se cazeze în Grecia. A rămas și fără bani, dar și fără concediu. Noua tactică de jefuire a turiștilor.

Ce a păţit un bărbat când a vrut să se cazeze în Grecia. Un turist român a făcut publică situația prin care a trecut, după ce și-a organizat un concediu în Grecia. Ca oricare turist, românul a plătit avansul pentru camera de hotel în care urma să se cazeze. Ulterior, proprietarul hotelului l-a sunat să îi ceară și restul sumei de bani. Acesta și-a motivat demersul făcând referire la o eventuală scumpire a prețurilor, printre altele. În final, pentru că i-a dat crezare presupusului proprietar de hotel, turistul a suferit o mare pagubă financiară.

Ce a păţit un bărbat când a vrut să se cazeze în Grecia

Tot mai mulți români trag semnale de alarmă cu privire la țepele pe care și le iau în vacanțele organizate în Grecia. Cu toate acestea, turiștii continuă să se înghesuie pe plajele de pe insulele grecești, atrași de farmecul regiunii. Și cum persoanele interesate să petreacă vacanțele în Grecia sunt din ce în ce mai multe, escrocii nu ratează șansa de a face câțiva bani în plus.

Este și cazul unui bărbat din România. Acesta a mărturisit că a rămas și fără bani, dar și fără concediu după ce și-a făcut rezervare la un anumit hotel. Inițial, i s-a părut ciudată atitudinea proprietarului care l-a sunat să îi ceară suma integrală de bani, invocând numărul mare de clienți pe care îl are.

Pentru că nu a vrut să se târguiască pentru niște bani despre care credea că îi va achita oricum, mai devreme sau mai târziu, românul a achitat suma integrală pentru cazare. Ulterior, a aflat că a fost victima unui escroc.

„Din păcate, eu am rămas şi fără bani, dar şi fără concediu. Am plătit toţi banii pentru a rezerva un hotel care am aflat că nici nu există. E şi vina mea, e şi vina celor care lasă pe internet astfel de escroci care profită de cei creduli”, a transmis turistul, într-un mesaj publicat într-un grup de pe Facebook.

Cum a rămas turistul român și fără bani, și fără cazare

Românul a povestit cum a discutat chiar și la telefon cu escrocul. Presupusul proprietar l-a apelat pe turist pentru a-i cere mai mulți bani. I-a transmis că nu este suficient avansul pe care l-a plătit pentru camera de hotel, în valoare de 40% din suma totală. Escrocul i-a cerut turistului să plătească suma integrală.

Pentru că românul a ezitat, escrocul s-a arătat revoltat de atitudinea șovăitoare a românilor. Află în rândurile următoare ce a pățit românul, după ce a discutat la telefon cu presupusul proprietar din Grecia.

„O voce răstită mi-a spus într-o engleză stricată că doar cu turiştii români are astfel de probleme. Că toți ceilalţi plătesc integral. Că s-a săturat să se târguiască şi să ne explice câţi oameni din lumea întreagă vor în hotelul lui. Atunci, parcă am simţit că ceva nu e în regulă. Dar mi-am spus că e vina mea şi că e ruşinos să mă târguiesc pentru nişte bani pe care oricum îi voi plăti. Şi i-am plătit pe toţi”, a mărturisit turistul, sfătuindu-i pe conaționali să fie atenți atunci când își aleg destinația de vacanță și hotelul la care vor să se cazeze pe durata concediului.