03 sept. 2022 | 19:19

Ce a pățit un bărbat care a vrut să dea mită 200 de lei Poliției: „Tu 100 și acela 100, vă rog”

News
Ce a pățit un bărbat care a vrut să dea mită 200 de lei Poliției: „Tu 100 și acela 100, vă rog”
Ce a pățit un bărbat care a vrut să dea mită 200 de lei Poliției. Toată scena a fost filmată și a devenit probă într-un dosar penal.

Ce a pățit un bărbat care a vrut să dea mită 200 de lei Poliției. Evenimentul a avut loc în urmă cu peste un an de zile. Șoferul a vrut să dea mită oamenilor legii, după ce a fost prins la volan fără permis de conducere. Au fost detectate și înregistrate mai multe nereguli la autoturismul cu pricina. Scena a fost filmată și, în cele din urmă, șoferul a ajuns în fața judecătorilor. Ce dialog a purtat bărbatul cu agenții de poliție puteți să vedeți mai jos.

Cum a vrut un șofer din Târgu Neamț să scape basma curată

În urmă cu peste un an de zile, mai exact în luna aprilie 2021, doi agenți de poliție au oprit în traficul din Târgu Neamț un bărbat de vârstă medie, care li s-a părut suspect. Ce le-a atras atenția oamenilor legii a fost faptul că mașina pe care acesta o conducea, marcă Mercedes, „avea elemente de caroserie lipsă şi uzate peste limita legală ( coroziuni la portiere, aripi şi praguri), prezentând şi defecţiuni tehnice minore la sistemul de iluminare”.

În urma controlului efectuat, agenții au descoperit că din mașină lipseau mai multe elemente obligatorii: trusa medicală de prim ajutor, triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendiu.

Mai mult decât atât, bărbatul nu avea niciun act de identitatea pe care să-l prezinte polițiștilor. Conducea și fără permis asupra sa. Polițiștii i-au atras atenția șoferului că mașina pe care o conduce prezintă defecțiuni majore, putând reprezenta un pericol în trafic. Bărbatul a încercat, însă, să-i mituiască pe agenți, rugându-i insistent să îl treacă cu vederea.

Șoferul trebuia să fie amendat cu o sumă de bani consistentă, având în vedere toate problemele pe care le prezenta autoturismul. În plus, agenții de poliție trebuiau să îi rețină și certificatul de înmatriculare al mașinii. Când a văzut cum stau lucrurile, de fapt, șoferul s-a oferit să dea câte 100 de lei fiecărui polițist pentru a scăpa, de această dată, basma curată.

Dialogul dintre șoferul din Târgu Neamț și agenții de poliție

Polițist: Avem defecțiuni grave la sistemul de, defecțiuni la sistemul de iluminare.
Șofer: Vă rog frumos șefu.
Polițist: Ce e, domnul meu?
Șofer: Hai, domnule, ia un milion mata și unu acela și gata, lăsați-mă în pace.
Polițist: Pentru ce să iau un milion?
Șofer: Să-mi dai pace să pot (neinteligibil).
Polițist: Dar eu am salariu, domnule, mie nu-mi trebuie bani.
Șofer: Vă rog frumos să mă înțelegeți, domnule. Vă rog frumos, am zis vorba asta.
Polițist: Știți că darea de mită se pedepsește?
Șofer: Știu, domnu. Domnul șef…
Polițist: Păi, și atunci?
Șofer: Hai s-o luăm acuma (neinteligibil) să nu mă audă nimeni. Mă rog ca la Dumnezeu. Vă rog din suflet, oameni buni, vă rog.
Polițist: Matale ești un pericol cu mașina asta pe drum.
Șofer: Vă rog din suflet. Hai, domnul șef.
Polițist: Ce e, domnule?
Șofer: Un milion mata și un milion ăsta, și hai, lăsați-mă, vă rog frumos, domnule.
Polițist: Domnule, nu înțelegeți că noi n-avem nevoie de bani?
Șofer: Lăsați, oameni buni. Vă rog din suflet. Îmi dați voie să vă pun în spate la mașină? Vă rog frumos. Să nu mă vadă lumea. Vă rog frumos.

Ce a pățit un bărbat care a vrut să dea mită 200 de lei Poliției

Unul dintre agenții de poliție care au efectuat controlul rutier cu pricina a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil. Ulterior, dialogul a devenit probă într-un dosar penal în care șoferul a fost trimis în judecată pentru dare de mită. În fața judecătorilor, bărbatul și-a recunoscut fapta. A primit o condamnare la un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

„Instanţa are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate. La aceste argumente se adaugă şi faptul că, așa cum s-a arătat, inculpatul are o imagine bună în comunitatea locală, relaţionând bine atât cu membrii comunităţii, cât şi cu autorităţile locale, este căsătorit și are în grijă atât un copil, cât şi pe soţia sa, cu probleme deosebite de sănătate (handicap accentuat, permanent), fiind lipsit de utilitate sub aspectul scopului de reeducare a inculpatului să se pronunţe o pedeapsă cu executare efectivă, cu consecinţa scoaterii acestuia din mediul familial și social”, se arată în motivarea deciziei luate de judecătorii de la Tribunalul Neamț, potrivit Adevărul.ro.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de către șoferul filmat vrând să dea mită.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro