Cine sunt cei doi polițiști pe care Lidia Buble i-ar fi mituit după ce nu a suflat în etilotest. I-a plimbat prin oraș FOTO EXCLUSIV

Cine sunt cei doi polițiști pe care Lidia Buble i-ar fi mituit după ce nu a suflat în etilotest. I-a plimbat prin oraș FOTO EXCLUSIV
Cine sunt cei doi polițiști pe care Lidia Buble i-ar fi mituit după ce nu a suflat în etilotest

De numele Lidiei Buble se leagă acum un scandal, după ce artista a fost audiată la DIICOT pentru că ar fi mituit doi polițiști. Este vorba despre un echipaj de poliție format dintr-un bărbat și o femeie. Paparazzi Impact.ro a surprins imagini cu cei doi polițiști care ar fi acceptat mita oferită de artistă. Iată cine sunt.

Cine sunt cei doi polițiști pe care Lidia Buble i-ar fi mituit după ce nu a suflat în etilotest

S-a aflat recent că artista Lidia Buble a fost audiată la DIICOT, după ce ar fi dat o sumă de bani polițiștilor care urmau să o verifice cu aparatul etilotest. Cum vedeta nu a dorit să sufle în acest aparat, artista ar fi apelat la varianta: ”sună un prieten”. Zis și făcut: prietenul ar fi îndemnat-o să apeleze la o anumită practică: mituirea agenților Brigăzii Rutiere București.

După ce ar fi încheiat conversația cu acest prieten al ei, Lidia Buble ar fi început ”negocierile” cu cei doi polițiști, pe care paparazzi Impact.ro i-a surprins în imaginile publicate în galeria foto a articolului.

Lidia Buble a reușit să îi convingă pe acești polițiști să accepte o anumită sumă de bani pentru a o lăsa să plece. Doar că lucrurile nu se opresc aici. Artista nu ar fi avut banii promiși la ea, motiv pentru care agenții ar fi acceptat să o însoțească până la domiciliul său. Când a ajuns acasă, artista a constatat că nici acolo nu dispune de bani cash, astfel că ar fi urmat o plimbare prin oraș, până la primul bancomat, de unde ar fi scos suma ”negociată” cu cei doi agenți ai Brigăzii Rutiere.

Răsuflând ușurată, pesemne, vedeta l-a sunat pe prietenul ei ca să îi mulțumească pentru sfatul dat, dar și să îi povestească cum a decurs totul. Ar fi spus cu lux de amănunte cât a plătit ca să își păstreze permisul de conducere, dar și să evite alte necazuri cu iz penal. Doar că, potrivit anchetatorilor, telefonul bărbatului sunat de Lidia Buble ar fi fost monitorizat, motiv pentru care procurorii DIICOT au deschis și un dosar de corupție în care sun vizate fapte de instigare, dare și luare de mită, anunța gandul.ro.

Săptămâna trecută, procurorii au descins la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră de unde au plecat însoțiți de cei doi agenți, pe care paparazzi Impact.ro i-a surprins, într-o zi la datorie. Totodată, la audieri ar fi fost chemată și Lidia Buble. Ea ar fi scăpat de acuzații după ce ar fi dat declarații complete, deși, în cazul dării de mită, legea spune că, ca persoana în cauză să fie exonerată, persoana care a oferit mita trebuie să facă denunțul înainte ca autoritățile să se sesiseze cu privire la infracțiune.

Ce se întâmplă în cazul luării de mită

Articolul 289 din Codul Penal spune, potrivit lege5.ro:

”(1) Fapta funcţionarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.”

Urmăriți Playtech.ro și pe