Un client fidel a avut parte de o surpriză neplăcută, după ce a făcut câteva cumpărături într-un celebru supermarket din România. Bărbatul nu s-a gândit nicio clipă să verifice sacul de cartofi pe care îl achiziționase, dar în momentul în care a ajuns acasă, a rămas șocat. Păgubitul a postat o fotografie în mediul online, pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o astfel de situație.
Românii aleg cu grijă magazinele în care își fac cumpărăturile, din cauza prețurilor extrem de mari de la rafturi. Cei mai mulți preferă supermarketurile, deoarece găsesc des oferte avantajoase sau reduceri. Cu toate acestea, puțini clienți verifică produsele înainte să ajungă cu ele la casa de marcat.
Este și cazul unui bărbat care, din grabă ori neatenție, nu a observat că în sacul de cartofi pe care îl cumpărase din Profi se afla și o piatră destul de mare. Printre legume, distribuitorii „au uitat” bolovanul de dimensiunea unei barabule, „intrusul” fiind greu de remarcat (vezi foto în galeria noastră).
Odată publicată imaginea pe rețelele sociale, comentariile internauților nu au întârziat să apară. Dacă unii s-au declarat revoltați, alții au făcut haz de pățania românului.
„Așa e acum, plătim pietre la preț de cartofi.. .ce poți zice…fă-i ”reclamă” negativă, spune locația unde se află…. ca cei care cumpără de acolo să fie atenți”/ „Felicitări !Se poate spune că ești norocoasa câștigătoare a unei pietre prețioase. Data viitoare poate-ți pică diamantul”/ „Uluitooor! Ai plătit o piatră, în loc de cartofi… cât de „serioși” suntem!”, sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor.
Dincolo de necazul omului, cartofii rămân un aliment de bază pentru foarte mulți români. Nutriționiștii laudă această legumă, despre care spun că are o mulțime de beneficii pentru organism. Concret, un cartof de mărime medie conține 163 de calorii, 0,2 g de grăsimi, 0 g de colesterol, 37 de g de carbohidrați, 4,7 g de fibre alimentare si 4,3 grame de proteine. Aceeași cantitate oferă 2% din necesarul zilnic de calciu, 9% fier, 51% de vitamina C, 30% de vitamina B6, 25% de potasiu și 12% de magneziu.
Pentru a putea beneficia de toate calitățile sale, modul de preparare face diferența între o porție de cartofi sănătoasă și una nocivă pentru corp. De pildă, cartofii prăjiţi și salata de cartofi, în care sunt adăugate cantităţi mari de grăsimi (ulei, unt, maioneză), sunt boală curată pentru vasele de sânge. Totodată, aceste preparate pot avea un impact negativ și asupra imunității, creierului și a siluetei.
Dar gătiți la cuptor sau fierți în foarte puţin ulei de măsline, cartofii devin un aliment foarte sănătos. Un alt aspect cheie este faptul că aceștia nu ar trebui curăţaţi de coajă, fiindcă acolo se află majoritatea fibrelor şi a nutrienților.