13 iul. 2022 | 19:14

Ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole: „Era de nerecunoscut”

Monden
Ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole: „Era de nerecunoscut”
Ziua fatidică de 14 iulie 2010. Se împlinesc 12 ani de la decesul artistei

Ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole? Mâine este 14 iulie și se împlinesc 12 ani de când Mădălina Manole lua decizia de a părăsi această lume. Decizia șocantă de a-și lua zilele a venit ca o bombă în tot showbizul românesc. De cealaltă parte, fanii cântăreței au suferit alături de familia acesteia. Printre ultimii care au văzut-o în viață pe Mădălina Manole a fost și Răzvan Simion. În cele ce urmează aflăm ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole.

Ziua fatidică de 14 iulie 2010. Se împlinesc 12 ani de la decesul artistei

Este ziua de 13 iulie 2010, o zi ca oricare. Mădălina Manole, având câteva proiecte importante, s-a ocupat de ceea ce avea de făcut. Mai erau 24 de ore până la ziua ei, când împlinea 43 de ani. Seara, acasă, alături de soțul ei, Puiu, și cel mic, bea o cupă de șampanie.

După mica sărbătoare, Mădălina Manole și Puiu îl culcă pe cel mic, și se retrag în dormitorul de la etaj din locuința lor. Vine ora 2:00 noaptea, iar Mădălina nu doarme, are deja tot planul stabilit dinainte. Fără să facă gălăgie, coboară din dormitor, nu înainte de a scrie pe telefon, la ora 2:31, pentru Puiu și fiul ei, mesajul dureros de adio.

Este clipa în care ia paharul cu nemiloasa otravă, pregătit de dinainte, îl dă peste cap. După câteva minute, cade ca secerată la pământ, și totul devine negru. Inima încetează să-i mai bată. Fata cu părul de foc se stinge, chiar în ziua în care, în urmă cu 43 de ani, venea pe lume. Ce destin! Ce tragedie! Nimic și nimeni nu a prevestit această decizie.

La 12 ani de la dispariție, aflăm ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole

În urmă cu 12 ani, nimeni nu a bănuit gestul fatidic pe care Mădălina Manole avea să-l facă. Multele voci, apărute după, vorbeau accentuat despre boala de care suferea artista. Unul dintre cei care a discutat despre asta, este și Răzvan Simion, acesta spunând că regretata artistă suferea de depresia postpartum.

În același interviu, acordat în podcastul lui Radu Țibulcă, internauții au putut afla ce a dezvăluit Răzvan Simion despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole:

„Pe vremea când eu vorbeam de depresia postpartum, adică depresia postnatală, la mămici, indiferent dacă erau tinere sau mai coapte, eram considerat ca unul care le căuta-n coarne unor doamne care sunt închipuite și nu vor să se întoarcă la muncă. Depresia asta se instalează pentru că e hormonal, așa se întâmplă lucrurile.

Asta până când a dispărut Mădălina Manole, la o săptămână după ce a fost la noi în emisiune. A fost la noi în emisiune și era de nerecunoscut. Cariera plus depresia asta postpartum au fost un cocktail de hormoni, pentru că cei din jurul ei au ridicat din umeri, ba chiar erau indolenți. Și a decis de capul ei.

Faptul că acum se vorbește despre chestiunile astea și am conștientizat că e o problemă reală și li se oferă ajutor femeilor după naștere, când sunt ținute sub supraveghere, nu pentru că este un moft, ci pentru că există și e a naibii de periculoasă. Și pentru mamă, și pentru copil’, a dezvăluit Răzvan Simion, în podcastul lui Radu Țibulcă.

Boala de care suferea Mădălina Manole, depresia postpartum, și simptomele sale

Conform specialiștilor, depresia postpartum poate fi confundată la început cu depresia bebelușului. În acest caz, semnele și simptomele sunt mai intense și durează mai mult timp, putând în cele din urmă să interfereze cu capacitatea de a avea grijă de copil și de a se ocupa de alte sarcini zilnice. Simptomele se dezvoltă de obicei în primele câteva săptămâni după naștere, dar pot începe mai devreme, în timpul sarcinii, sau mai târziu, până la un an după naștere.

Această formă de depresie poate duce la suicid

Specialiștii spun că femeile prezintă un risc semnificativ de boli psihiatrice grave după naștere, în special în primele trei luni. Suicidul este un rezultat rar, dar tragic al unei boli psihiatrice netratate în acest context.

„Pentru a preveni sinuciderea, trebuie să fim capabili să identificăm care sunt femeile cu cel mai mare risc de sinucidere. Cu toate acestea, relativ puține studii au abordat această problemă importantă.

Pentru a identifica în mod fiabil factorii care prezic riscul de suicid, trebuie să putem studia un număr mare de femei aflate în perioada postnatală.

Unele dintre cele mai mari și mai bogate baze de date legate de sănătate provin din țările scandinave, iar mai multe studii recente au încercat să utilizeze aceste baze de date pentru a afla mai multe despre sinuciderea perinatală.”, spun specialiștii de la „Women’s Mental Health”.

Probabil că cea mai mare barieră pentru a putea defini factorii de risc pentru suicid în perioada postpartum este faptul că suicidul este un eveniment relativ rar. În ultimii ani, am văzut mai multe studii care au analizat factorii de risc pentru ideile suicidare.

Cu toate acestea, doar un grup mic de femei care raportează gânduri suicidare vor ajunge să încerce să se sinucidă. Cu toate astea, nu este clar dacă factorii care prezic ideile suicidare sunt aceiași cu factorii care prezic o tentativă de suicid sau un suicid finalizat.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro