30 sept. 2022 | 13:34

Ce a descoperit Poliția după ce a oprit un șofer în trafic: ‘Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva’

Diverse
Ce a descoperit Poliția după ce a oprit un șofer în trafic: ‘Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva’
Consumul de droguri la volan, un adevărat flagel

Ce a descoperit Poliția după ce a oprit un șofer în trafic? Atunci când conduci sub influența drogurilor, reprezinți un pericol pentru tine, pentru pasageri și pentru ceilalți participanți la trafic. Conform unei statistici europene, unul din patru locuitori recunoaște că a condus sub influența substanțelor ilicite. În ultimii cinci ani, aproximativ 41% dintre europeni au murit pe șosele și aveau droguri în organism. Canabisul și stimulentele au fost cele mai frecvent detectate. Se pare că un român a bătut toate recordurile. Ceea ce a descoperit Poliția i-a făcut să declară că ‘Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva’.

Consumul de droguri la volan, un adevărat flagel

Conform specialiștilor, efectele anumitor medicamente asupra abilităților de conducere diferă în funcție de modul în care acționează în creier. De exemplu, marijuana poate încetini timpul de reacție, poate afecta aprecierea timpului și a distanței și poate scădea coordonarea.

Șoferii care au consumat cocaină sau metamfetamină pot fi agresivi și nesăbuiți la volan. Anumite tipuri de medicamente eliberate pe bază de rețetă, inclusiv benzodiazepine și opioide, pot provoca somnolență, amețeli și pot afecta funcționarea cognitivă. Toate aceste efecte pot duce la accidente de mașină.

Studiile de cercetare au arătat efectele negative ale marijuanei asupra șoferilor. Au scos la iveală, inclusiv o creștere a fluturatului pe bandă, un timp de reacție slab și o atenție alterată la drum. Consumul de alcool împreună cu marijuana îi face pe șoferi să fie și mai afectați, provocând și mai multe abateri de pe banda de circulație.

Unele studii raportează că opioidele pot provoca somnolență și pot afecta gândirea și judecata. Alte studii au constatat că faptul de a fi sub influența opioidelor în timp ce conduceți poate dubla riscul de a avea un accident.

Ce a descoperit Poliția după ce a oprit un șofer în trafic?

Dar niciun studiu, și nici măcar experiența polițiștilor, nu le paote cuprinde pe toate. Mai ales când vorbim de situații imprevizibile, cum este și subiectul de astăzi. Zilele trecute a avut loc un incident în care a fost impliat un șofer român din București, după miezul nopții. Un control de rutină nu avea să prevadă ceea ce a descoperit Poliția după ce a oprit un șofer în trafic. Echipajul de poliție, după ce au observat modul haotic în care se deplasa șoferul, au decis să-l oprească.

A urmat procedura standard, de teste cu etilotestul și cu DrugTest. La primul rezultatul a fost zero, dar când a venit momentul testului anti-drog, polițiștii au declarat că ‘Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva’.

Rezultatul acestui aparat nu este în procente sau cifre, ci doar pozitiv sau negativ. Ceea ce a descoperit Poliția în cazul șoferului bucureștean, poate intra ușor în cartea recordurilor. Aparatul DrugTest a dat rezultatul pozitiv la nu mai puțin de 7 substanțe interzise:

  • cocaină,
  • opioide,
  • benzodiazepam,
  • canabis,
  • metamfetamine,
  • metadonă,
  • ketamină.

 

Singura care lipsea din listă era amfetamina. După cum era de așteptat, i s-a confiscat permisul de conducere, i s-a dat amendă, și a fost dus la IML pentru confirmarea rezultatului dat de DrugTest.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro