Ministrul Educației, anunțul zilei despre anul școlar care începe luni. Ce a spus despre predarea online

Ministrul Educației, anunțul zilei despre anul școlar care începe luni. Ce a spus despre predarea online
El a vorbit despre posibilitatea ca școlile să se închidă

Ministrul Educației a făcut câteva declarații privind învățământul românesc, în contextul începerii unui nou an școlar.

Ce se întâmplă cu noul an școlar

El s-a arătat împotriva cursurilor online, în condițiile în care rata de infectare ar putea crește. Mai mult, în câteva județe, copiii nu vor putea să se bucure de festivitatea deschiderii noului an școlar așa cum se cuvinte. Ei vor face cursurile online.

Sorin Cîmpeanu spune că învățământul românesc nu este pregătit pentru predare online și că va insista ca elevii să fie prezenți fizic la școală.

„Suntem mai bine pregătiți decât anul trecut, dar nu suntem pregătiți din perspectiva predării online, motiv pentru care ministrul educației, eu, atât timp cât am decizia, o să insist pentru prezență fizică în școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că mâine se va face public rezultatul ratei de vaccinare în rândul personalului din învățământ și se va asigura că școlile sunt pregătite să primească elevi.

„Riscul nu poate fi eliminat complet. Riscul însă trebuie să fie gestionat. Dacă nu putem să avem doar avantaje, atunci împreună cu cei îndreptățiți să se pronunțe în domeniul sanitar: INSP, Ministerul Sănătății, CNSU, am luat această decizie de a deschide toate școlile”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

E nevoie de profesori formați pentru a preda ore online

Totodată, ministrul Educației a mai spus că va fi nevoie de elemente cheie în ceea ce privește cursurile online, și anume disponibilitatea de echipamente, conținut digital al materiilor, profesori formați pentru acest tip de predare, conectivitate la intervent, dar și posibilitatea unei evaluări.

Există, totuși, elevi care nu pot veni fizic la școală. Este vorba despre acei copii cu contraindicații medicale certificate sau comorbidități.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI