Câți copii are Mihai Chirica și ce avere le-a dat edilul, cu toate că încă sunt minori. Familia primarului din Iași, model pentru orice familist

Câți copii are Mihai Chirica și ce avere le-a dat edilul, cu toate că încă sunt minori. Familia primarului din Iași, model pentru orice familist

Mihai Chirica, primarul din Iași, se poate considera un tată bogat din toate punctele de vedere. Are mai mulți copii și pe numele fiecăruia a trecut o avere consistentă, așa cum și-ar dori orice părinte pentru copiii săi.

Ce avere au deja fiicele minore ale lui Mihai Chirica

Mihai Chirica nu duce lipsă de imobile, așa cum se întâmplă în cazul oricărui alt primar și politician din România. Primariul din Iași are atât de multe vile, încât a uitat să treacă una dintre ele în declarația de avere. Oricum, aceasta nu e pe numele lui, ci al fiicelor sale minore. Una dintre ele este în clasa a VII-a, iar cealaltă în clasa a IV-a.

Câți copii are Mihai Chirica și ce avere le-a dat edilul, cu toate că încă sunt minori. Familia primarului din Iași, model pentru orice familist
Mihai Chirica și cele două fetițe ale sale, din prima căsătorie

Se pare că fetițele dețin o vilă în valoare de 250.000 de euro și cu o suprafață de 240 de metri pătrați. Chirica a dat, însă, vina pe fosta lui soție când a fost întrebat de ce nu a trecut imobilul în declarația de avere. Se pare că vila a fost trecută pe numele fiicelor lor în urma partajului din 2012. Tot atunci s-a stabilit ca fosta soție să fie custodele fetițelor.

„Declaraţia o dă cine are copii în întreţinere. Pentru a rămâne consecvent pe ideea de transparenţă totală, am reiterat declaraţia din 2011 şi 2012 precizând şi hotărârea judecătorească de transfer al bunurilor, în urma divorţului, către copii. Fosta soţie trebuia să facă declaraţia; n-a făcut-o, atunci am trecut eu”, a argumentat primarul Iașiului, conform Adevărul.

Primarul din Iași mai are un copil, din actuala căsătorie

Chirica a fost căsătorit cu Ana Maria Fodoreanu, dar s-a despărțit de aceasta în urmă cu șapte ani. Cumva, nici fosta nevastă nu știa că vila trebuia trecută în declarația de avere, dar o va face dacă autoritățile îi vor cere. Între timp, DNA a deschis un dosar penal in rem în cazul proprietăţilor deţinute de Chirica, o investigaţie fiind în derulare şi la ANI.

În prezent, Mihai Chirica este căsătorit cu Cristina Elena Chirica și au împreună un băiețel de aproape doi ani. Așadar, primarul are trei copii, fiecare cu viitorul deja asigurat. Băiatul a ptimit de la bunica sa (din partea tatălui), un teren în apropiere de Bolta Rece, pe care familia a dat 250.000 de euro. Această tranzacție este sursa scandalului proprietăților edilului din Iași.

Deoarece fiicele sale se află în custodia mamei, el este obligat prin lege să le plătească acestora pensie alimentară. Oficial, le dă lunar câte 2.000 de lei, dar este de la sine înțeles că edilul nu și-ar lăsa fetele să trăiască doar cu atât.