Câți bani primesc grecii care au rămas fără case din cauza incendiilor. Suma este foarte mare

Câți bani primesc grecii care au rămas fără case din cauza incendiilor. Suma este foarte mare
Cati bani primesc grecii care au ramas fara case din cauza incendiilor. Suma este foarte mare

Grecia trece prin momente extrem de dificile. Autoritățile elene se luptă cu incendiile de vegetație din ultimele zile. Mii de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, din cauza focului care a mistuit totul în jurul său. Dată fiind situația atât de gravă, statul elen oferă ajutoare financiare acelor locuitori loviți de soartă.

Daune pentru grecii rămași fără locuințe din cauza incendiilor de vegetație

Fiecare familie care și-a pierdut locuința în incendiile de vegetație din Grecia va primi de la statul elen daune de 150.000 de euro. Guvernul a pregătit un buget în valoare de 500 de milioane de euro. Acesta este destinat locuitorilor greci care și-au văzut casele și bunurile mistuite de flăcări uriașe.

În mai multe zone din Grecia, incendiile cauzate de temperaturile extrem de ridicate au provocat daune majore. Mulți locuitori eleni au rămas pe drumuri, agoniseala lor de-o viață fiind arsă de foc. Astfel că autoritățile au stabilit un buget de jumătate de miliard de euro, din care să poată oferi daune de 150.000 de euro pentru fiecare familie afectată.

Zeci de sate au fost evacuate și mulți oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele cu lacrimi în ochi. În urma incendiilor de vegetație din Grecia, zonele arată ca după apocalipsă. Totul în jur este ars, de la case, magazii sau taverne, până la biserici.

Deși pericolul este destul de mare, sunt greci care nu vor să plece din calea flăcărilor. Acestora le este teamă că nu vor avea unde să se mai întoarcă, așa că vor să-și apere casele cu prețul vieții.

“Ne este foarte frică, dar trebuie să rămânem” / “Nu plecăm, deoarece este proprietatea noastră și avem impresia că dacă plecăm, casele noastre vor fi arse”, sunt două dintre părerile sătenilor greci care nu vor să plece din locuințele lor.

În ajutorul lor sare guvernul elen, care a pregătit un buget uriaș pentru a-i salva. Fiecare familie va primi din partea autorităților daune de 150.000 de euro, sumă cu care să-și poată reconstrui locuințele pierdute în incendiile de veegtație.

“Fiecare casă care a fost distrusă este o tragedie pentru noi toți și este ca o lovitură în inimă. Dar ceea ce știu este că o luptă uriașă a fost dată în ultimele zile. Am rămas cu toții acolo, fără să dormim, în toate aceste zile (…) vor fi finanţate în principal printr-un buget suplimentar de 500 de milioane de euro pe care Ministerul de Finanţe îl va depune acum”, a precizat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.