28 nov. 2021 | 17:02

Câți bani lua Benone Sinulescu de la Stat, de fapt, înainte să moară. Soția regretatului artist a spus tot adevărul EXCLUSIV

Monden
Câți bani lua Benone Sinulescu de la Stat, de fapt, înainte să moară. Soția regretatului artist a spus tot adevărul EXCLUSIV
Ce pensie avea Benone Sinulescu

Benone Sinulescu nu a fost ocolit de diverse legende create în jurul său. Așa cum se întâmplă cu fiecare mare artist, nici Benone Sinulescu nu putea scăpa de scenariile lumii. Așa s-a născut ”legenda” conform căreia ar fi fost foarte bogat, iar testamentul rămas după moartea sa ar confirma acest lucru. Jumătatea sa de-o viață, Elena Sinulescu, cea alături de care a trăit mai bine de 40 de ani, susține contrariul. Benone al ei nu a cerut mai nimănui ajutorul în viață.

Ce pensie avea Benone Sinulescu?

Îndrăgitul solist de muzică popular a știut să-și chivernisească fiecare bănuț câștigat și de multe ori a fost invidiat pentru știința sa de a aduna și de a nu risipi. Însă nu a fost niciodată un tip zgârcit. Dimpotrivă, ne asigură, Elena Sinulescu, a fost unul generos!

”Benone a fost mereu un om generos. Cei din jurul său, cei care mai trăiesc, pot da oricând mărturie despre asta, despre felul său amabil și săritor la o adică”, a declarat Elena Sinulescu pentru playtech.ro.

Ea afirmă că a uitat numele multora dintre cei pe care Benone i-a ajutat de-a lungul vieții, mai ales în vechiul regim, fie pentru a-și pune telefon, fie pentru a face rost de o casă mai spațioasă, fie pentru a rezolva orice altă chestiune spinoasă la vremea aceea.

”Benone nu a cerut niciodată o casă pentru el. Nu a făcut-o nici către Viorel Lis, când acesta era la Primăria Capitalei, așa cum au făcut-o alții, nici către alții. Dacă a avut nevoie de ceva, a preferat să-și cumpere!”, a precizat ea.

Pensie – 2700 lei, indemnizație de merit – 6000 lei

După multe insistențe, Elena Sinulescu a dezvăluit și valoarea pensiei fostului ei soț, 8.700 de lei: ”Benone avea o pensie de 2.700 de lei, la care se adăuga o indemnizație de merit, mult mai mare ca pensie, în valoare de 6000 de lei. Indemnizație de merit au avut mulți alți artiști din țară, nu doar el. Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”.

  • Și-a făcut din timp testamentul

Ea spune că într-un fel sau altul a citit sau i s-a spus mai tot ce a apărut după moartea soțului ei. Iar o primă precizare venită din partea ei arată că Benone Sinulescu a dorit încă din 1995 să rezolve chestiunea succesiunii, adică cu foarte mult timp înainte ca moartea să-l separe de iubirea vieții sale.

Cum cei doi nu au avut copii și în încercarea de a preveni orice posibil scandal ivit pe tema averii sale după moarte, îndrăgitul interpret de muzică populară şi-ar făcut din timp testamentul.

Benone Sinulescu a lăsat scris pentru totdeauna că îi lasă totul soţiei sale. Elena Sinulescu va trebui mai nou să administreze și drepturile de autor ale lui Benone Sinulescu. Nepoţii sau urmașii vor putea beneficia de zestrea strânsă pe acest pământ de Benone Sinulescu abia după ziua în care și iubita lui soție va pleca din această lume.

Ce spunea Benone despre averea sa

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat.

Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, declara cu ani în urmă Benone Sinulescu pentru un ziar bucureștean care nu mai există în prezent.

  • Decorat și în comunism

Artistul Benone Sinulescu s-a bucurat în mai multe rânduri de recunoașterea oficială a muncii sale. Astfel, în decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

După Revoluția din 1989, noul președinte al țării, Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, , ”Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

Acest lucru se întâmpla la finele lui noiembrie 2002. Același Ion Iliescu îi conferea în februarie 2004 şi ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – Arta Spectacolului”, ”în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

PlaySport
Ea e soția superbă a atacantului de la Dinamo! Cum arată când rămâne în costum de baie
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Ce salarii mizerabile aveau angajaţii de la Gaşca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea: "Am lucrat de luni pana duminică, până la unu noaptea!"
Capital.ro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
EVZ.ro
Chifteluțe mănăstirești. Rețeta măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Digisport.ro
Ce spune Cătălin Scărlătescu despre noii jurați de la Chefi la Cuțite: „Asta i-a și făcut să ajungă acolo în locul nostru”
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Tzancă Uraganu, de urgență la spital. Ce a pățit familia manelistului
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
Capital.ro
Vom plăti taxe și impozite mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
VOUCHERE pentru angajații din PRIVAT! Anunțul ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro