Câți bani lua Benone Sinulescu în turneele din America: ‘Ceaușescu închidea ochii la întoarcere’ (exclusiv)

Câți bani lua Benone Sinulescu în turneele din America: ‘Ceaușescu închidea ochii la întoarcere’ (exclusiv)
Ion Laceanu si-a adus aminte despre vremurile petrecute cu Benone

Benone Sinulescu a murit pe 18 noiembrie, lăsând lumea artiștilor de muzică populară îndoliată. Cântărețul Ion Lăceanu a vorbit despre trecerea în neființă a artistului Benone Sinulescu. Acesta avea 84 de ani și a murit la el acasă, așa cum i-a fost și dorința.

Benone Sinulescu făcea mii de euro în turneele de peste ocean

Cântărețul de muzică populară Ion Lăceanu regretă că nu a putut să îi fie alături prietenului său pe ultimul drum, la Cimitirul Eternitatea, din Arad. Din păcate, problemele de sănătate nu i-au permis să îi aducă un ultim omagiu lui Benone Sinulescu.

Ion Lăceanu a fost cel care i-a cântat fostului președinte american John F. Kennedy. El și-a adus aminte despre prietenia pe care o avea cu Nea Beni și despre turneele pe care le-au făcut împreună în America, din care au câștigat mii de dolari.

Artistul a vorbit cu jurnaliștii Impact și le-a mărturisit că era convins că Benone Sinulescu va învinge boala și va reveni pe scenă. Din păcate, Dumnezeu a avut alte planuri pentru cântăreț.

”A murit bietul Benone, mi-a fost tare drag de el, am cântat și la nunți, botezuri, ne luau împreună, la pachet.

Am fost și în turnee, în America, ne ajutam, munceam mult. Eram plătiți cu 20 de dolari pe zi, atât era diurna, în anii comunismului, iar din dedicații mai făceam cam 2.500 de dolari, maximum 3.000 de dolari, banul avea valoare mare atunci.

Nu ne întreba nimeni nimic despre acești bani, la întoarcerea în țară, Nicolae Ceaușescu ne lăsa în pace”, ne-a declarat Ion Lăceanu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ion Lăceanu a cântat pentru mari politicieni ai lumii

Ion Lăceanu a cântat pentru mari politicieni ai lumii, printre care John F. Kennedy și Jimmy Carter, dar și pentru ultimul lider al Uniunii Sovietice, Gorbaciov.

”Cântam cu mai mulți colegi la ambasada României din America, pentru corpul diplomatic, erau prezenți J.F.Kennedy și soția lui, Jacqueline Kennedy.

Erau atât de eleganți, de joviali. Mi-a plăcut de el, avea carismă, era foarte elegant și un mare iubitor de muzică.

Ne-a ascultat, a aplaudat, iar, la sfârșit, el și soția lui ne-au trimis un coș cu flori pe scenă, apoi au dat mâna cu noi”, și-a amintit artistul.

Cât lua Benone Sinulescu pentru o cântare

Se pare că Benone Sinulescu era printre cei mai solicitați artiști la evenimente precum nunți și botezuri. El era plătit cu 1.500- 1.800 de euro pentru un recital de 45 de minute.

El câștiga, anual, din nunți și din alte evenimente, în jur de 60.000 de euro, avea tarif între 1.500 și 1.800 de euro, pentru un recital de 45 de minute”, a declarat un impresar.

Își dorea foarte mult să participe la festivalul Benone Sinulescu de la Buzău, dar nu putea din cauza stării de sănătate, motiv pentru care ediția din 2021 a fost suspendată.

”Ultima dorință a lui Benone a fost să mai cânte la festivalul care îi purta numele. Și tare își mai dorea să mai meargă la căsuța părintească din Siriu”, a declarat soția lui, Elena Sinulescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI