Câți bani ia Aurel Pădureanu de la stat, de fapt, pentru înmormântarea Corneliei Catanga

Sufletul Corneliei Catanga pare să nu aibă parte de odihnă. Soțul ei Aurel Pădureanu se luptă cu statul român pentru a primit ajutorul de înmormântare pentru îngroparea regretatei sale partenere de viață. Câți bani va obține soțul reginei muzicii lăutărești și ce acte trebuie să prezinte la Casa de Pensii.

Câți bani ia Aurel Pădureanu de la stat, de fapt, pentru înmormântarea Corneliei Catanga

Cornelia Catanga a murit vineri, 26 martie, la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală. Inima artistei a cedat la numai 63 de ani, din cauza infecției de noul coronavirus. Regina muzicii lăutărești a fost înmormântată la Cimitirul Ghencea 1 din București, condusă pe ultimul drum de către familia sa și câțiva prieteni apropiați.

Cântăreata de muzică de petrecere trecea printr-o perioadă nefastă din punct de vedere financiar. Pentru că stăteau prost cu banii, soțul artistei și fiul acestuia Alexandru au făcut eforturi considerabile pentru a-și permite să o înmormânteze creștinește pe regretata Cornelia Catanga.

Aurel Pădureanu va trebui, acum, să facă demersurile necesare pentru a primi ajutorul de înmormânare promis de la statul român. În cazul răposatei soliste, suma se ridică la 5.429 de lei, datorită faptului că vedeta era asigurată. În cazul în care Catanga nu ar fi fost asigurată la stat, soțul acesteia ar fi primit doar 2.715 lei, adică jumătate din suma de mai sus.

Cum poate Aurel Pădureanu intra în posesia banilor de la stat

Reamintim faptul că renumita artistă de muzică populară primea o pensie de invaliditate gradul I, în valoare de 1.900 de lei, pentru că era aproape oarbă. În România, acest tip de pensie specială se calculează pe baza perioadei de contribuție și a nivelurilor veniturilor realizate de-a lungul activității precum și de valoarea punctului de pensie.

Aurel Pădureanu, pentru a primi suma respectivă, trebuie să se prezinte la Casa de Pensii cu anumite documente precum certificatul de deces, actul de identitate, actul de stare civilă, dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces, act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale prin care se atestă boala care l-a făcut inapt.

„Mi-a murit nevasta. Ea avea o pensie de handicap, că știți că avea probleme cu ochii. La ăia mai puneam și plăteam chiria. 1.900 de lei avea. Normal, ar trebui că umblu să ne dea ajutorul ăla de înmormântare, dar cred că nici pe ăla nu ni-l mai dă, că ea avea pensie de handicap, nu a cotizat.

Cine știe, trebuie să umblu până îmi vine rău pentru ăia 1.500 de lei. Astea sunt legile în România, asta e țara în care trăim”, a spus Aurel Pădureanu, cu ochii în lacrimi, conform wowbiz.ro.