Câți bani au furat hoții din casa părintească a lui Culiță Sterp. Suma colosală pe care au luat-o din seif EXCLUSIV

Câți bani au furat hoții din casa părintească a lui Culiță Sterp. Suma colosală pe care au luat-o din seif EXCLUSIV
Cati bani au fost furati din casa parinteasca a lui Culita Sterp

200.000 de euro! La atât se ridică paguba fraților Culiță și Iancu Sterp, după ce patru hoți le-au furat din casa părintească un seif plin cu bani. În replică, mama celor doi, Geta Sterp, are un singur mesaj pentru răufăcători: „Să ferească Dumnezeu să ajung clipa să-mi fac eu singură dreptate!”

Familia lui Culiță Sterp a fost prăduită de hoți

Marele necaz ce le-a lovit familia e aproape inexplicabil. Sau cel puțin așa crede Geta Sterp, mama celebrilor frați Culiță și Iancu Sterp. Ea a vorbit deschis cu jurnaliștii de la impact.ro despre cum i-a fost furat din casă un seif cu aproape 200.000 de euro și spune că nu mai are încredere decât în justiția divină.

„Parcă și-a băgat Dracul în toată povestea! Numai așa îmi explic situația. Fiindcă am vrut, pentru prima data în viață să merg la mare. Și l-am rugat pe Iancu să mă ducă, într-un weekend. Acasă a rămas fata cea mică, Geta!

Care a trebuit și ea să plece, fiindcă avea de susținut un examen la Cluj, într-o zi de luni. Ei bine, exact în acest interval, de doar o zi, două, cât a rămas casa goală, au acționat și hoții, care ne-au furat seiful cu totul.

Urma să-l zidească Culiță la el în casă, dar până atunci a zis că-l ține la mine, în casa sa natală. Și s-a dus!”, descrie Geta Sterp, pe repede înainte, situația creată în familia sa, chiar la începutul lunii iulie.

Pe cine suspectează mama Geta

Ea spune că că are cel puțin trei suspecți, care se pare că o cunoșteau pe mama Geta și au profitat de naivitatea mezinei familiei pentru a da lovitura. Un al patrulea suspect, ar fi chiar din sat, dar mama fraților Sterp evită să ofere nume.

„Poliția mi-a spus că ce facem noi, adică faptul că am anunțat public că oferim recompense în bani celor care ne vor oferi informații despre făptași, le îngreunează ancheta. Însă ei ce fac de trei săptămâni? Nimic!

Singurul lucru pe care mi l-au putut spune e că în casă ar fi pătruns cel puțin patru persoane, care au furat seiful. Normal, că seiful ăla trebuia cărat de patru zdrahoni, altfel nu-l mișcai cu una, cu două!”, adaugă Geta Sterp.

Paguba adusă familiei Sterp? Una consistentă, fiindcă așa cum a mărturisit Geta Sterp pentru impact.ro, în seif erau depozitați aproape 200.000 de euro.

„Aveam bani în seif și nu puțini. Aproape 200.000 de euro. Marea majoritate erau al lui Culiță, care m-a rugat să-i țin pentru o vreme acolo. Așa că el este săracul principalul păgubit. Toți banii ăia erau munciți. Nu furați! Munciți de copiii mei!

Așa că sunt sigură că Dumnezeu ne va face dreptate. Într-un fel sau altul, se vor întoarce la noi. Și dacă hoții îi vor cheltui pe păcănele, tot vom afla!

Iar dacă își vor lua mașini, va fi și mai simplu. Le vom vinde mașinile și ne vom recupera banii. Dumnezeu nu doarme!”, adaugă Geta Sterp.

„Am avut mereu inima deschisă față de toți!”

Pe de altă parte, ea spune că nu mai are încredere în consăteni:

„E prima dată după zece ani când ne lovește un necaz atât de mare. Deși putea să fie și mai mare! Închipuiți-vă ce se întâmpla dacă intrau ăia patru în casă și dădeau peste Geta, ce grozăvie se mai putea întâmpla?!

Așa că poate e mai bine așa, îmi spun uneori. Fiindcă dacă vom fi sănătoși, ne vom recupera paguba de acum, fără doar și poate. Însă nu mai am niciun fel de încredere în oameni, în consăteni.

Am avut mereu inima deschisă față de toți, cunoscuți sau necunoscuți. Orice au avut nevoie, unul sau altul, am deschis ușa casei și le-am dat. Și primesc acum această rușine!

De acum înainte, gata, schimb foaia! În fapt, dacă mă gândesc mai bine, noi, oamenii, nu mai avem rușine după 1990. Facem tot ce ne trece prin cap! Intrăm în casele altora, ne dăm în cap, și multe altele!”.

Geta Sterp și doi dintre copiii săi, Iancu și Geta, trăiesc în satul Tuștea, din comuna General Berthelot, din județul Hunedoara. De trei săptămâni, de când i-a lovit mare necaz, fiind călcați de hoți, nu mai are nici somn și nici poftă de mâncare. Are în schimb un singur mesaj pentru cei care au îndrăznit să le fure banii:

„Să ferească Dumnezeu să ajung clipa să-mi fac eu singură dreptate!”. La rândul său, Culiță Sterp, băiatul cel mare al Getei, a anunțat o recompensă de 25.000 de euro celui care îi va oferi amănunte concrete despre furtul seifului din casa părintească.