Câți bani a refuzat Gică Hagi de la FRF. Suma este colosală, dar pierdea mai mulți bani dacă accepta propunerea

Câți bani a refuzat Gică Hagi de la FRF. Suma este colosală, dar pierdea mai mulți bani dacă accepta propunerea
Gică Hagi ar fi avut un salariu mare la națională, dar ar fi primit și un bonus uriaș dacă tricolorii s-ar fi calificat la Euro 2024

Câți bani a refuzat Gică Hagi de la FRF. Locul lăsat liber de Mirel Rădoi pe banca tricolorilor a dus la declanșarea operațiunii „găsirea selecționerului”. Răzvan Burleanu s-a îndreptat, mai întâi, către antrenorul-patron de la Farul, liderul „Generației de Aur”. Dar Gică Hagi nu a putut accepta oferta, invocând incompatibilitatea între postul de selecționer și statutul de acționar majoritar la un club de Liga 1. Dar salariul pe care urma să-l primească la națională era substanțial.

Câți bani a refuzat Gică Hagi de la FRF

Câți bani a refuzat Gică Hagi de la FRF. Fostul mare internațional a fost prima opțiune pentru banca tehnică a naționalei în locul lui Mirel Rădoi. „Regele” a fost nevoit, însă, să decline oferta primită de la Răzvan Burleanu. Motivul invocat a fost incompatibilitatea între postul de selecționer și calitatea de patron al unui club din Liga 1.

Dorinţa mea este să preiau echipa naţională, dar nu voi putea niciodată să fiu selecţioner dacă nu îmi vând acţiunile.

Nu vreau să intru în alte interpretări, v-aţi dus prea departe. A fost o discuţie cu preşedintele FRF şi atât! Lucrul e simplu: nu pot să fiu antrenorul echipei naţionale pentru că sunt acţionar la club. Nici n-au trecut două zile şi văd o groază de discuţii. Vorbiţi cu liderul Generaţiei de Aur, nu vorbiţi cu oricine!

Da, am fost ofertat! Da, am fost dorit! Am discutat cu preşedintele, el m-a dorit foarte mult, dar nu se poate! Nu există nicio ruptură în Generaţia de Aur, există doar opinii”, a explicat Gică Hagi, la Digi Sport.

Suma este colosală, dar pierdea mai mulți bani dacă accepta propunerea

Motivul refuzului lui Gică Hagi nu a fost susținut de finul său, Gigi Becali. Patronul FCSB s-a declarat convins că a fost vorba, pur și simplu, de un „interes de bani”.

Aici nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani. Cât poate să-i dea lui echipa națională? Pierde milioane de euro dacă lasă echipa aia. Ce să-i dea la echipa națională, 400.000 de euro pe an? Trebuie să-și aleagă, pierde milioane sau merge la echipa națională și face glorie. Și nici nu se știe dacă face glorie. Cu marfa de acum de la echipa națională discutăm peste 2-3 ani”, a spus Becali la Pro X.

Cu toate acestea, conform Digi Sport, FRF era gata să-i ofere 500.000 de euro pe contract lui Hagi. Dar și 1 milion de euro drept primă de calificare la Euro 2024. Potrivit sursei citate, valoarea primei era special gândită pentru Gică Hagi. Ea nu era aceeaşi pentru niciunul dintre antrenorii pe care Burleanu îi are pe lista posibililor selecționeri.

Pe de altă parte, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a dezvăluit că Hagi a refuzat, de-a lungul timpului, și alte oferte, unele de milioane de euro, de la echipe de club din străinătate.

Hagi a refuzat să plece pe salariu de milioane de euro anual în străinătate. Nu numai la Rubin Kazan, ştiu foarte bine ce oferte a avut, dar nu pot să le divulg”, a spus Meme Stoica, conform telekomsport.ro.

Sursa foto: www.farulconstanta.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI