Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala: „Aici nu e vorba de conflict de interese”

Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala: „Aici nu e vorba de conflict de interese”
Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala. „Regele” a respins oferta FRF, motivând că e și acționar la un club din Liga 1

Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala. FRF îi caută de înlocuitor cu Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Și asta, deși nici varianta continuării cu Rădoi încă n-a dispărut total din ecuație. Zilele trecute, „Regele” a avut o discuție cu conducerea federației, care i-a propus postul. Hagi a refuzat oferta invocând incompatibilitatea între statutul de acționar al unei formații din Liga 1 și cel de selecționer. Gigi Becali are, însă, altă opinie în privința motivelor refuzului.

Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala

Gigi Becali știe de ce Gică Hagi a refuzat naționala. România își caută selecționer. După decizia lui Mirel Rădoi de a nu continua pe banca tricolorilor, conducerea FRF i-a propus lui Gică Hagi postul respectiv. A fost vorba de un proiect pe 4 ani, în care antrenorul și acționarul de la Farul și-ar fi putut pune în practică ideile.

Gică Hagi a refuzat, însă, oferta federației. El a motivat acest lucru prin incompatibilitatea între statutul de selecționer și cel de acționar la Farul Constanța.

Am onorat invitația de a avea o discuție cu președintele Federației. Dar lucrurile erau clare, eu am un club, nu pot lăsa loc la multe speculații. Am stat două ore împreună, dar nu exista nicio soluție, pentru că eu sunt acționar majoritar. Chiar nu aveam cum să mă extrag acum, din această situație. Eu nu pot să creez confuzie unde mă duc, eu vreau să fie lucurile clare, proiect ambițios, obiective clare”, a declarat Gică Hagi, la Digisport.

„Aici nu e vorba de conflict de interese”

Gigi Becali are, însă, altă opinie despre refuzul lui Gică Hagi, nașul său de căsătorie. Patronul FCSB este convins că e vorba de un „interes de bani” la mijloc. Hagi ar fi pierdut mult mai mult financiar dacă ar fi acceptat să preia naționala.

Aici nu e vorba de conflict de interese, ci de interes de bani. Cât poate să-i dea lui echipa națională? Pierde milioane de euro dacă lasă echipa aia. Ce să-i dea la echipa națională, 400.000 de euro pe an? Trebuie să-și aleagă, pierde milioane sau merge la echipa națională și face glorie. Și nici nu se știe dacă face glorie. Cu marfa de acum de la echipa națională discutăm peste 2-3 ani”, a spus Becali la Pro X.

Gică Hagi a antrenat prima reprezentativă, preț de doar două meciuri, în toamna lui 2001. Atunci, România a pierdut neașteptat barajul de calificare la Cupa Mondială 2022, după o dublă manșă cu Slovenia. „Regele” era, pe atunci, chiar la prima experiență ca antrenor, el mai pregătind, ulterior, Bursaspor, Galatasaray, FC Timișoara, Steaua/FCSB și Viitorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI