Câți bani a primit o femeie care și-a rupt mâna într-un autobuz din Iași. Decizia luată de judecători

Câți bani a primit o femeie care și-a rupt mâna într-un autobuz din Iași. Decizia luată  de judecători
Decizia la fost atacată la Curtea de Apel

Pare ciudat să vorbim în acești termeni, dar și deplasarea în mijloacele din transportul public poate fi periculoasă. Dovadă stă cazul unei femei din Iași. Aceasta a avut nevoie de trei luni de recuperare medicală, după ce și-a rupt mâna într-un autobuz din Iași. Decizia luată de judecători este una surprinzătoare și poate crea un precedent și pentru alți călători.

Există sentimentul de siguranță și de control în transportul public?

Întoarcerea la școală pentru copii, sau a noastră, cu transportul public, este un mijloc convenabil de deplasare.

Dar, se pune întrebarea, Există sentimentul de siguranță și de control în transportul public?

Un sondaj de opinie a evidențiat decalajul dintre opiniile și experiența persoanelor care folosesc efectiv transportul public și percepțiile celor care nu o fac.

Cel mai recent sondaj constată că aproximativ opt din zece pasageri au fost mulțumiți în general de transportul în comun. De cealaltă parte, parte din chestionați spun că s-au simțit în siguranță.

Pe de altă parte, dintre cei care nu au călătorit cu trenul sau cu autobuzul, doar aproximativ jumătate spun că s-ar simți în siguranță dacă ar călători cu trenul.

Studiul a mai arătat că aproximativ patru din zece s-ar simți în siguranță dacă ar călători cu autobuzul. Cu toate acestea, aproape unul din patru participanți la sondaje continuă să spună că evită transportul public și că nu se simt în siguranță.

Dar, indiferent de ce spun studiile, practica zilnică este dovada cea mai bună și răspunsul la această întrebare.

Indiferent că vorbim de București, sau de alte orașe mari din țară, transportul în comun poate fi, uneori, anevoios și, uneori, chiar periculos. Dovada, așa cum spuneam, este și cazul unei femei care și-a rupt mâna într-un autobuz din Iași.

A dat în judecată Compania de Transport Public Iași SA

Cazul, deși ireal, este cât se poate de adevărat. Conform relatărilor date de femeie, aceasta și-ar fi rupt mâna, după ce a călătorit într-unul din mijloacele din transportul public din Iași.

Femeia spune că, după accident, au fost necesare trei luni de recuperare fizică medicală, iar ca urmare a decis să dea în judecată Compania de Transport Public Iași SA (CTP Iași).

Dovezile, fiind concludente, a dus la o decizie surprinzătoare a judecătorilor ieșeni. În primă fază femeia cerea în petiția depusă la Tribunalul din Iași suma de 300.000 de lei daune morale. În același dosar, femeia a mai cerut și despăgubiri materiale de 8.700 de lei.

Nimeni nu se aștepta că judecătorii să anunțe o sentință favorabilă femeii, dar se pare că, în cele din urmă, așa a fost. De fapt, în sentință, judecătorii stabileau suma compensatorie la 10.000 de euro.

Asigurătorul CTP Iași a atacat decizia la Curtea de Apel. Așa că rămâne ca la înfățișarea în fața magistraților Curții de Apel să se stabilească decizia finală pentru acest caz.

Urmăriți Playtech.ro și pe