Ultima oră! Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată, iar traficul restricționat. Cine a făcut anunțul

Ultima oră! Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Clădirea a fost evacuată, iar traficul restricționat. Cine a făcut anunțul
Mascații au intervenit imediat pentru verificări Sursă foto: Digi24

Amenințările cu bombă se țin lanț în România, iar cea mai recentă a avut loc chiar astăzi, atunci când o persoană a anunțat prin intermediul unui apel la 112 că în interiorul clădirii Curții de Apel București se află un dispozitiv explozibil. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție și angajați SRI, care au înconjurat clădirea.

Sediul Curții de Apel București a fost evacuat de urgență

Ca în cazul oricărei situații de urgență, după primirea apelului în care s-a anunțat prezența unei bombe în clădire, angajații prezenți la muncă au fost evacuați, iar clădirea a fost înconjurată de oamenii legii. De asemenea, circulația a fost oprită pentru a ușura misiunea polițiștilor.

„În această dimineaţă, prin apel la 112, o persoană a anunţat existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel Bucureşti. A fost evacuată clădirea, iar specialiştii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenţia, au fost aplicate restricţii de trafic în zonă”, anunţă Poliţia Capitalei.

Un incident similar a avut loc, duminică, într-un mall din Ploiești, acolo unde a fost făcută o amenințare cu bombă. Apelul a fost dat la 112, în jurul orei 20:15, atunci când polițiștii au fost anunțați că în mall există un dispozitiv care va exploda în curând. Autoritățile au intervenit rapid, evacuând întreaga clădire.

„În această seară, în jurul orei 20:15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că urmează să explodeze o bombă la un local din municipiu.

În baza sesizării s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, evacuând persoanele aflate în incinta localului și asigurând zona.

Conform procedurilor specifice în astfel de situații, au fost efectuate verificări, fără ca aspectele sesizate să se confirme. La acest moment, se fac verificări în vederea depistării apelantului, care a fost identificat și luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat Poliția Prahova.

Alertă cu bombă în București la Centrul Militar

În urmă cu cinci zile, o altă alertă cu bombă a avut loc pe Șoseaua Panduri, la Centrul Militar, acolo unde pirotehniștii au intervenit de urgență în urma sesizării la 112 a angajaților instituției. Aceștia au denunțat existența unei genți suspecte în aproprierea clădirii, motiv de panică pentru personalul Centrului Militar. Imediat după intervenția autprităților, zona a fost împrejmuită și traficul restricționat.

După toate verificările efectuate, echipa pirotehnică din cadrul SIIAS a eliminat orice suspiciune de explozie, dând asigurări că este vorba despre o alarmă falsă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI