Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon. Lovitură financiară pentru româncă

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon. Lovitură financiară pentru româncă
Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon.

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon. Sportiva româncă a dat un adevărat „tun” financiar, după ce a „spulberat-o” pe Paula Badosa, cu scorul 6-1, 6-2. Simona Halep a câștigat primul set după numai 23 de minute, reușind 3 break-uri. Iată despre ce sumă este vorba!

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon

Simona Halep a făcut spectacol la meciul cu Paula Badosa. Pentru această partidă a fost pus la bătaie un cec în valoare de 147.000 de dolari. Simona Halep n-a avut niciun fel de emoții cu sportiva iberică, reușind să se impună fără probleme și să se califice în sferturile din finală. Simona a câștigat până acum la turneul Wimbledon 2022 un cec în valoare de 380.000 de dolari.

Simona Halep și Paula Badosa au mai fost adversare o dată, tot în acest an, la Madrid, în turul al doilea. La acea vreme, jucătoarea din România s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1. Amintim că Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, când a învins-o în finală, în 55 de minute pe Serena Williams.

În sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva americancei Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a învins-o în optimi pe Harmony Tan, 6-2, 6-3.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA. Ultima confruntare directă a avut loc în urmă cu doar două săptămâni, într-un meci în care Simona Halep s-a impus cert, cedând doar 3 game-uri.

Amanda Anisimova are trei finale WTA jucate în carieră, dintre care două câștigate și una pierdută, însă nici una jucată pe iarbă.

Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis

Organizatorii de la Wimbledon au mărit semnificativ premiile turneului, fiind o motivație în plus pentru sportivi, întrucât nu se vor acorda puncte. Decizia de a nu se acorda puncte s-a luat în contextul în care sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși pe tabeșa de la All England Club.

De precizat este că premiile totale de la All England Club se ridică la 40,3 milioane de lire sterline, iar simpla prezenţă în primul tur a fost recompensată cu 50.000 de lire sterline.

Simona Halep a făcut dezvăluiri despre sacrificiile făcute în cariera sa. Ea a reușit să o depășească pe rusoaica Maria Sharapova în clasamentul all time al premiilor obţinute din tenis.

Simona Halep are în prezent aproape 39 de milioane de dolari câştigaţi în carieră, fiind depăşită numai surorile Williams. Serena Williams (94.518.971 de dolari) şi Venus Williams (42.280.540 de dolari) sunt singurele care au câştigat mai mulţi bani din sportul alb.