Câți bani a băgat STB să modernizeze 3 tramvaie vechi. Totuși, nu vor avea aer condiționat

Câți bani a băgat STB să modernizeze 3 tramvaie vechi. Totuși, nu vor avea aer condiționat
Suma cheltuită de STB pentru modernizarea a trei tramvaie vechi

Ce sumă a cheltuit STB pentru modernizarea a 3 tramvaie vechi? Românii sunt șocați de faptul că nici în acest caz nu se vor putea bucura de aer condiționat în mijloacele de transport.

Cât a costat modernizarea a 3 tramvaie vechi?

Bucureștenii aleg să călătorească destul de des cu tramvaiul, mai cu seamă că acestea au rute diverse care îi ajută în parcurgerea distanțelor în întreaga Capitală. Iată că aceștia se vor putea bucura de trei noi tramvaie recondiționate.

Din păcate, nici în cazul acestora nu este vorba despre un aer condiționat incorporat. Vitalie Cojocari a venit cu detalii despre reușita STB. Ministrul Energiei a oferit românilor și informații despre prețul din dreptul modernizării lor, dar și câteva fotografii cu noile mijloace de transport ce urmează să străbată în lung și-n lat Bucureștiul.

„Bucureștiul va avea de mâine 3 tramvaie noi. Acestea sunt. Le vedeți în poze. De fapt, au fost modernizate, dar spuneam că sunt noi pentru că au fost refăcute de la zero niște trenuri de cel puțin 20 de ani. A mai rămas doar carcasa din cele vechi„, a scris acesta.

Detalii

Oficialul le-a scris punctual internauților în cadrul unui mesaj de pe rețelele de socializare care sunt îmbunătățirile. Tramvaiele au scaune noi, o podea semi-coborâtă, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor, dar și camere de supraveghere.

Nici vorbă, însă, de aerul condiționat subliniat aspru de mulți în comentariile postării. Costurile transformării acestora s-au ridicat la 500 de mii de euro în total.

„Scaune noi, podeaua semi-coborâtă, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor, camere de supraveghere. Din păcate, nu vor avea aer condiționat pentru că structura nu ar fi rezistat la această modificare. Modernizarea a costat 500 de mii de euro. Vor ieși mâine de la ora 05.00, dis-de-dimineață în trafic, iar bucureștenii le vor vedea circulând pe linia 41.

În poze apare și un tramvai modernizat de culoare verde pentru că asta își propune STB să fie culoarea oficială a tramvaielor. Verdele ar sugera ideea de transport ecologic, nepoluant. Ce-i drept, dacă pasagerii nu or să fie mulțumiți, se va renunța la culoarea respectivă.
Din păcate, cu 3 flori nu se face primăvara. STB are nevoie urgentă de primenirea flotei de tramvaie”
Vitalie Cojocari, ministrul Energiei (Sursa: facebook.com)

  • Vezi Galeria FOTO

Ce anunțase anterior Primăria București?

Acesta a subliniat în final faptul că Primăria București anunțase inițil că primele produse de Astra Vagoane vor fi folosite pentru transportul în comun de la începutul anului viitor.

„Primăria București anunțase anterior că primele tramvaie produse de Astra Vagoane(din cele 100 cumpărate printr-o licitație) vor fi folosite pentru transportul în comun din Capitală de la începutul anului viitor.

La fel de importantă este și linia de tramvai, care are nevoie de zeci de milioane de euro pentru a fi reparată. Doar că primăria a declarat în repetate rânduri că nu are deocamdată acești bani în buget”, a încheiat oficialul mesajul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI