Incident teribil în București. Un tramvai a sărit de pe șine și a mers pe asfalt

Incident teribil în București. Un tramvai a sărit de pe șine și a mers pe asfalt
Tramvai deraiat pe linia lui 21 Poză ilustrativă

Un incident care s-ar fi putut finalize tragic a avut loc marți seară în cartierul Colentina, acolo unde un tramvai a deraiat și a sărit de pe șine, continuând pentru puțin timp traseul pe asfalt.

Unde se îndrepta tramvaiul

Accidentul a avut loc pe linia tramvaiului 21, cu puțin timp înainte ca acesta să intre în Depoul Colentina. Momentan nu se știe motivul pentru care acesta a sărit de pe șine, însă este cert că și-a continuat drumul pe asfalt, acolo unde zona a fost afectată. Din fericire, nu au existat călători, astfel că nicio persoană nu a fost rănită.

În urmă cu câteva săptămâni, alte două incidente de acest gen au avut loc, tot pe linia lui 21.
Un alt tramvai s-a rupt și a deraiat pe data de 6 iulie, pe linia lui 32, în timp ce se îndrepta spre Piața Unirii.

Potrivit STB, și acest vagon deraiat era un vagon de serviciu fără pasageri. În plus, pe panoul luminos al acestuia, unde este de obicei afișat numărul tramvaiului și ruta pe care circulă acesta, în acest caz era scris „Probe”.

Circulația tramvaielor de pe linia respectivă a fost blocată. La fața locului s-a prezentat o echipă de la Intervenții STB, care au demarat cercetările pentru a afla cauzele incidentului.

Semnal de alarmă după rănirea unui călător în tramvai cu o șină

Apar tot mai multe probleme legate de defecțiunea șinelor de tramvai, dar din păcate, conducerea STB pare să aleagă reparația la locul incidentului, în detrimentul unei revizii generale. În urmă cu trei săptămâni, un călător dintr-un tramvai a fost rănit de o șină care a sărit și a trecut prin podeaua vehiculului.

După accident, președintele Sindicatului Transpublic din STB a avertizat cu privire la pericolele iminente care pot apărea în orice moment, în special în București.

„Acolo putea să moară un om, ca în filmele acelea de groază, să fie strivit într-un mod stupid de o șină. Și, Doamne Ferește, se poate întâmpla asta, pentru că infrastructura este extrem de proastă. În laterale, șinele au niște tampoane de cauciuc, care le țin presate acolo. În rest, nu sunt prinse cu nimic.

Cele care sunt prinse în plăcile de beton se dilată de la căldură și ies afară. Plus că de la șocurile mari se mai rup din locurile unde sunt sudate, și ies pur și simplu”, a declarat Valer Ciobănescu, pentru Gândul.

Ca urmare a plângerii făcute de președintele sindicatului, conducerea STB s-a autosesizat, cerându-și scuze pentru evenimentul petrecu. Aceștia au dat asigurări cu privire la încercarea de a rezolva aceste prbleme.

„ În jurul orei 13:05, pe Str. Nerva Traian, în zona stației Papazoglu, sens Complex Titan, un obiect metalic desprins din ansamblul căii de rulare a intrat prin podeaua unui tramvai din linia 19 și a accidentat un călător la picior.

Ne cerem scuze pentru impedimentul creat. STB SA depune toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă in condiții normale de către mijloacele de transport”, a fost mesajul STB.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI