Nou incident în Capitală. Cum a fost pusă în pericol viața călătorilor dintr-un tramvai

Nou incident în Capitală. Cum a fost pusă în pericol viața călătorilor dintr-un tramvai
Cum a fost pusă în pericol viața călătorilor dintr-un tramvai

Imagini șocante din traficul din București, unde o șină de tramvai a ieșit din asfalt cu totul, dintre plăci, după ce s-a dilatat de la căldură.

Șină de tramvai ieșită din asfalt în centrul Capitalei

Un noi incident a avut loc pe calea de rulare a tramvaielor din București, îngreunând traficul. O șină de tramvai s-a dilatat atât de tare de la căldură încât a ieșit în întregime dintre plăci, formând o bulcă imensă. Incidentul a avut loc miercuri seară, pe linia 19, între Timpuri Noi și Tineretului.

Starea infrastructurii de tramvai din Capitală devine din ce în ce mai gravă. Din cauza acestui lucru, călătoriile devin și ele mai periculoase. Miercuri seara, o șină a ieșit din asfalt și s-a înălțat zeci de metri deasupra plăcilor de beton de pe calea de rulare. Șina s-a dilatat din cauza căldurii foarte mari, potrivit celor de la STB.

Asemenea incidente pot fi periculoase pentru călători. Acest incident vine la doar o săptămână după ce un tramvai a deraiat pe Șoseaua Colentina. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acel accident. În urmă cu doar câteva săptămâni, un călător a fost rănit grav în zona piciorului, după ce o șină desprinsă din asfalt a pătruns prin pardoseala tramvaiului. Incidentul a avut loc pe Calea Călărași.

Un tramvai a sărit de pe șine și a mers pe asfalt

Un incident care s-ar fi putut finaliza tragic a avut loc în cartierul Colentina. Un tramvai a deraiat și a sărit de pe șine, apoi a mai alunecat puțin pe asfalt. Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de a intra în Depoul Colentina, pe linia 21. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, deoarece nu existau călători în tramvai.

Vagonul deraiat era un vagon de serviciu fără pasageri, potrivit STB. Mai mult de atât, pe panoul luminos al acestuia era scris „Probe”. De regulă, este afișat numărul tramvaiului și ruta pe care circulă acesta.

Circulația a fost blocată tramvaielor pe linia respectivă. La scurt timp, o echipă de la Intervenții STB s-a prezentat la fața locului. Aceștia au demarat cercetări pentru a afla cu exactitate cauzele incidentului nefericit.

În urmă cu doar câteva săptămâni, un călător a fost rănit grav în zona piciorului, după ce o șină desprinsă din asfalt a pătruns prin pardoseala tramvaiului. Incidentul a avut loc pe Calea Călărași.

„Acolo putea să moară un om, ca în filmele acelea de groază, să fie strivit într-un mod stupid de o șină. Și, Doamne Ferește, se poate întâmpla asta, pentru că infrastructura este extrem de proastă. În laterale, șinele au niște tampoane de cauciuc, care le țin presate acolo. În rest, nu sunt prinse cu nimic.

Cele care sunt prinse în plăcile de beton se dilată de la căldură și ies afară. Plus că de la șocurile mari se mai rup din locurile unde sunt sudate, și ies pur și simplu”, a declarat Valer Ciobănescu, pentru Gândul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI