Câți ani din viață și-a dedicat Marian Drăgulescu gimnasticii. Puțini sportivi români ar rezista

Câți ani din viață și-a dedicat Marian Drăgulescu gimnasticii. Puțini sportivi români ar rezista
Sportivul participă la o ultimă competiție

Vestea că Marian Drăgulescu se retrage din gimnastică a venit ca un fulger pentru lumea sportivă.

Gimnastul va concura pentru două luni și jumătate la ultima sa competiție majoră din activitate, Campionatele Mondiale din Japonia.

Marian Drăgulescu, o carieră impresionantă

El a anunțat anterior că după această ultimă competiție urmează să se retragă din gimnastică. Cu toate astea, gimnastul își dorește să devină antrenorul.

Marian Drăgulescu are o carieră de 33 de ani. Sportivul și-a dedicat viața gimnasticii, iar la finalul anului se va retrage din acest sport, cu 31 de medalii olimpice, mondiale și europene.

Are 41 de ani, dintre care 33 de ani dedicați gimnasticii. Marian Drăgulescu face câte două antrenamente pe zi, de șase ori pe săptămână după ce a venit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Face pauză doar duminica și vacanța din care a venit a fost prima în mulți ani. El deține trei medalii la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, argint la sol, bronz la sărituri și cu echipa.

Sportivul vrea să se retragă în glorie

În plus, are 18 medalii la Europene, 11 de aur, două la indvidual compus și cu echipa, patru la sol și trei la sărituri, șase de argint, două cu echipa, la sol și sărituri, una de bronz cu echipa.

La Mondiale are patru medalii de aur și a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului pentru întreaga activitate.

„Având în vedere că va fi ultima mea competiție, îmi doresc să fac o figură bună și să îmi închei cariera frumos. Sunt din nou pe baricade. Am venit din vacanță cu două kilograme în plus, nu prea am ținut cont de nimic, mi-am făcut toate poftele” a spus Marian Drgăulescu pentru ProSport.

Vrea să facă performanță ca antrenor

La competiții concurează cu tineri, dar nu îl deranjează. Marian spune că se simte bine printre ei și că în mintea lui elementele și tot ce se petrece în sală sunt la fel de clare ca acum 25 de ani.

„Mă simt bine printre ei. În mintea mea lucrurile sunt la fel de clare și de simple ca acum 20, 25 de ani. În mintea mea, elementele și tot ce se întâmplă în sala de gimnastică par simple și ușoare.

Acum, cu trecerea anilor, în schimb corpul răspunde din ce în ce mai greu la comenzi. Mă ajută mult mentalitatea, în capul meu totul e fresh”, a continuat el.

Sportivul vrea să facă performanță și ca antrenor.

A fost o experiență frumoasă, mă bucur că am reușit să mă calific. Sunt cu inima împăcată, am încercat să vin și cu două dintre cele mai dificile sărituri…Sper să am ocazia să antrenez la cel mai înalt nivel în gimnastica masculină” a precizat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI