Ce a pățit Marian Drăgulescu la Tokyo. Românului nu i-a venit să creadă ce are în față

Ce a pățit Marian Drăgulescu la Tokyo. Românului nu i-a venit să creadă ce are în față
Ce a pățit Marian Drăgulescu la Tokyo. Românului nu i-a venit să creadă ce are în față

Ce a pățit Marian Drăgulescu la Tokyo. Marele campion român la gimnastică se află la cea de-a 5-a ediție a Jocurilor Olimpice din cariera sa. Ajuns la 40 de ani, Drăgulescu speră să obțină singura medalie de aur ce-i lipsește din palmares, cea olimpică. Până la începerea competițiilor, campionul român s-a confruntat cu o mare dezamăgire în Satul Olimpic ce-i găzduiește pe sportivi.

Ce a pățit Marian Drăgulescu la Tokyo

Marian Drăgulescu a avut parte de o surpriză la Tokio. Sportivul român este deja la cea de-a 5-a Olimpiadă din cariera sa. El a câștigat 3 medalii olimpice, dar niciuna de aur. Acum, el este decis să obțină și medalia mult dorită. Gimnastul de 40 de ani va intra în concurs sâmbătă, 24 iulie, în calificările probei de sărituri, singura la care participă. În caz că se va califica în finală, aceasta va avea loc pe 2 august. Drăgulescu este singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice. În delegația României se mai află două gimnaste, Larisa Iordache și Maria Holbură.

Până la începerea competiției, Marian Drăgulescu a „luat pulsul” Satului Olimpic, locul în care sunt cazați sportivii. Olimpiada de la Tokio stă sub spectrul pandemiei, toți membrii delegațiilor fiind obligați să respecte normele sanitare stricte impuse de organizatori. Capitala Japoniei se află în stare de urgență din cauza numărului crescut de infectări, ir întrecerile se vor desfășura fără spectatori. Totuși, dorința sportivilor pentru câștigarea unei medalii olimpice nu este diminuată de aceste obstacole.

Românului nu i-a venit să creadă ce are în față

Marian Drăgulescu a prezentat într-un filmuleț postat pe contul său de Facebook condițiile în care sportivii iau masa. Și, fiind ora 6 dimineața, cel poreclit „Marocanul” a arătat ce se poate mânca la micul-dejun. În primul rând, din filmare se pot observa regulile stricte din cantina dedicată sportivilor. Toți trebuie să poarte măști, dar și mănuși de unică folosință. La fiecare masă există panouri despărțitoare între cei care stau față în față și o distanțare suficientă față de cei din lateral.

Drăgulescu a făcut o „probă” a mâncării alese și a avut parte de o mare dezamăgire. Mare consumator de cârnați, el nu a fost mulțumit de gustul celor din meniul oferit de gazde. „Au gust de carton”, a comentat Marian Drăgulescu.

Îmi plac cârnații. Am luat mai multe sortimente, ca să gust un pic din fiecare, să știu ce pun în farfurie de mâine. Aștia au gust de carton… și aștia… și ăștia”, s-a pronunțat Drăgulescu în privința acestora.

Totuși, el a lăudat ouăle fierte, brânza și castraveții, după care a mai făcut un tur general al ofertei de mâncare. El a descoperit că există și mămăliguță. În privința sortimentului ouă-ochiuri, ce ar fi mers lângă o mămăligă cu spanac, el a recunoscut, după o verificare „ochiometrică” rapidă că „n-am curaj să încerc”.

.​

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI