Câți angajații români și-au găsit în ultimii 2 ani perechea la locul de muncă. Sondaj

Câți angajații români și-au găsit în ultimii 2 ani perechea la locul de muncă. Sondaj
Locul de muncă și găsirea partenerului de viață

Dacă ești îngrijorat că nu ai întâlnit pe cineva până acum și crezi că întâlnirile online nu sunt pentru tine, se pare că există o mulțime de modalități diferite prin care oamenii își găsesc parteneri romantici astăzi. Există o mulțime de opțiuni dacă nu ai noroc pe aplicațiile sau site-urile de întâlniri. Relațiile de la locul de muncă ar putea să pară întotdeauna terifiante. Dar, dacă stăm să ne gândim, este a doua cea mai populară modalitate de a cunoaște oameni. Conform unui sondaj realizat de o platformă de oferte de muncă, 23%  dintre repondeți spun că și-au întâlnit partenerul de viață în aceste condiții.

Locul de muncă și găsirea partenerului de viață

Oricât de mult s-ar părea că totul se întâmplă online în ziua de azi, un nou sondaj despre parteneri, realizat de platforma BestJobs, a arătat că internetul sau aplicațiile de dating nu au fost în fruntea listei atunci când vine vorba de locul în care persoanele aflate în relații și-au întâlnit jumătatea semnificativă.

Compania a intervievat 957 de respondenți, majoritatea angajați, căsătoriți sau aflați într-o relație, pentru a afla cum se întâlnesc oamenii în prezent. Opțiunile din viața reală au părut a fi modalitatea preferată de a cunoaște oameni față de cea online, și este absolut logic.

Un procent de 23% dintre români și-au găsit partenerul la locul de muncă

Sondajul s-a axat mai mult pe găsirea partenerului de viață, iar din cei 957 de români chestionați, 23% spun că relațiile la locul de muncă sunt ceva normal și binevenite, iar alți 29% au declarat că nu sunt de acord să amestece profesia, locul de muncă, și relațiile personale.

Un alt grup chestionat a adus în discuție celebrele bârfe de la locul de muncă, astfel că un procent de 41% au declarat că nu sunt de acord să-și pună la bătaie relațiile, așa că preferă să le țină ascunse. De cealaltă parte, 26% dintre repondeți spun că sunt deschiși, și nu văd un motiv pentru care și-ar ascunde sentimentele față de un coleg de muncă.

Omul, prin natura sa, este o fire socială, deci are nevoie de interacțiune. Și cum locul de muncă este cea mai bună formă de a interacționa, procentul repondeților care sunt de acord cu găsirea partenerului în aceste condiții este majoritar.

Companiile au politici stricte în privința relațiilor romantice

În cadrul sondajului BestJobs au fost intervievați și reprezentanții companiilor. În acest caz 10% dintre acestea spun că politicile lor sunt stricte și împotriva dezvoltării relațiilor personale la locul de muncă.

Un alt procent, de 12%, spun că au avut și sancțiuni drastice împotriva angajaților care au avut relații personale, romantice, cu unul din colegii de muncă. Deși nu există legi care să reglementeze relațiile la locul de muncă, companiile ar trebui să stabilească politici oficiale pentru a evita eventualele probleme.

Problemele juridice pot apărea din cauza implicării romantice a colegilor de muncă, mai ales când este vorba de relații între șef și subordonat. Dacă e să privim acest aspect social din punct de vedere legal, în majoritatea statelor, un angajator poate adopta o politică care să interzică angajaților să se întâlnească între ei.

Cu toatea stea, interzicerea ar putea scădea moralul și chiar ar putea duce la pierderea angajaților care doresc să se întâlnească cu colegii de serviciu, dar nu pot. În termeni practici, poate fi incredibil de dificil de aplicat o astfel de interdicție.