Pentru a evita situația neplăcută de a consuma mâncare alterată, este important să știm cât rezistă ciorba de porc la frigider. Este unul dintre preparatele de bază în alimentația românilor din toate colțurile țării, fiecare regiune având propriile rețete și variante. Atunci când este gătită, gospodinele fac cantități destul de mari, mai mult decât se mănâncă la o singură masă, așa că ajunge să fie ținută la rece, uneori câteva zile.
Ciorba este aproape nelipsită din alimentația românilor, fie că este făcută din carne de porc, de pui, de vită. Pare că există câte o rețetă pentru toate gusturile și preferințele.
De multe ori, o preparăm în cantități mai mari decât cele consumate la o singură masă, așa că oala cu ciorbă ajunge să fie pusă la frigider, la temperaturi cuprinse între două și patru grade Celsius, și ținută acolo câteva zile, până când se mănâncă și ultima porție.
Ceea ce puțini realizează este că, în funcție de ingredientele din care este făcută, perioada în care poate fi păstrată în frigider înainte să se altereze este diferită.
În timp ce ciorba de porc sau de vită poate fi consumată fără emoții și după trei zile, ciorba de legume rezistă două zile, la fel și cea de pui.
Te-ar putea interesa și: Ciorba din România care este în topul celor mai bune din lume. A fost clasată pe locul 14 mondial
În cazul supelor, situația este cu totul diferită. Supa de ciuperci trebuie consumată în cel mult 24 de ore.
Nu este important doar cât ținem ciorba în frigider, ci și cum o ținem. Asigură-te că s-a răcit complet înainte să o pui la păstrat. Dacă este băgată în frigider cât este caldă, îi vom accelera procesul de alterare.
Se recomandă să fie ținută în vase sau recipiente din sticlă și email, cu capac, evitându-le pe cele din plastic.
Dacă vrei să le păstrezi mai mult timp, atât ciorbele cât și supele acre pot fi congelate.
Te-ar putea interesa și: Câte zile rezistă friptura de miel în frigider. Nu ai voie să o mai consumi după