Câte zile rezistă cașcavalul în frigider? Cașcavalul este delicios, dar ca să reziste mult timp în frigider, trebuie să știi cum să îl depozitezi, dar și semnele clare că acesta nu ar mai trebui consumat. Lactatele sunt alimente perisabile, iar dacă mănânci cașcaval stricat, probabil te vei alege cu o toxiinfecție alimentară.
Când vine vorba de cât timp va rezista brânza în frigider, durata de conservare va depinde de conținutul său de umiditate.
Umiditatea este necesară pentru creșterea bacteriilor – astfel, brânzeturile cu niveluri mai mari de umiditate au o durată de conservare mai scurtă.
În contrast, brânzeturile cu niveluri mai scăzute de umiditate vor rezista mai mult, deoarece le lipsește mediu ideal pentru ca bacteriile să prospere.
Dar umiditatea este doar un aspect, metoda de stocare contează, de asemenea. Dacă arunci o brânză în frigider, fii convins că se va strica mult mai repede decât dacă o depozitezi corespunzător.
Având în vedere acest lucru, o brânză începe să-și piardă din calitate încă de la momentul tăierii sale. Deci, încearcă să cumperi brânză doar pentru o săptămână.
Cu toate acestea, atunci când timpul nu îți ajunge (sau frigiderul devine dezorganizat), trebuie să știi durata de conservare a diferitelor tipuri de brânză în frigider – și cele mai bune modalități de a le stoca, pentru că acest lucru te va ajuta să te organizezi privind mesele.
Vezi și: Ce conţine, de fapt, parmezanul. Nu-l vei mai mânca, după ce afli cum se face
Cașcavalul, la fel ca alte brânzeturi ambalate, vin cu un termen de expirare. Asta e valabil dacă nu deschizi ambalajul, pentru că odată deschis, termenul de valabilitate se micșorează și nu poți consuma produsul dacă s-a alterat, indiferent că este încă în termenul de valabilitate.
Mai exact, un cașcaval poate să țină cam trei săptămâni în frigider. În acest timp se poate consuma fără probleme dacă îl depozitezi într-o caserola cu capac etanș sau o folie prin care cașcavalul să nu aibă contact cu aerul din frigider.
Alte brânzeturi cum ar fi telemeaua sau brânza de burduf pot fi consumate în decurs de două săptămâni de la deschiderea ambalajului, dar trebuie depozitate în caserole cu capac etanș.
Dacă ai cumpărat o cantitate mare, poți să o faci bucăți și să le congelezi porționat, astfel încât să poți scoate câte o bucată și să o poți consuma în siguranță.
Brânzeturile moi (ricotta, feta, mozzarella) au un conținut ridicat de umiditate, ceea ce le face mai perisabile decât brânzeturile mai dure.
În general, brânza moale va rezista o săptămână în frigider, dar calitatea și gustul vor fi la maxim înainte ca această perioadă să se încheie.
Vezi și: Cum trebuie păstrată brânza în frigider, de fapt. Greșeala pe care o fac cei mai mulți români
Deoarece durata de conservare a brânzei moi este atât de scurtă, dezozitarea corectă este cheia pentru a obține cea mai bună calitate a produsului.
Pentru brânza vândută în saramură, cum ar fi feta sau mozzarella proaspătă, păstreaz-o în lichid și asigură-te că este sigilat capacul recipientului. Pentru brânza cu mucegai, o poți înfășura în folie de aluminiu.
Poți înveli brânzeturile care nu vin în lichid în folie de pergament sau le poți pune chiar într-o pungă cu fermoar. Ele vor rezista bine în frigider, dar nu lăsa să treacă mai mult de două săptămâni până să le consumi.