31 mart. 2022 | 19:55

Câte luni ar mai trebui să purtăm masca, de fapt. Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu s-a terminat”

News
Câte luni ar mai trebui să purtăm masca, de fapt. Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu s-a terminat”
Câte luni ar mai trebui să purtăm masca, de fapt

Câte luni ar mai trebui să purtăm masca de protecție, de fapt. Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a precizat azi că pandemia cu noul coronavirus nu s-a terminat și este de părere masca sanitară ar trebui să fie „un accesoriu obligatoriu”. Iată pentru cât timp!

Câte luni ar mai trebui să purtăm masca, de fapt

Adrian Streinu-Cercel consideră că masca ar mai trebui purtată și următoarea perioadă de timp, pentru circa 6 – 9 luni.

„Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a declarat Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum, ce a avut ca temă „Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?”.

Totodată, Adrian Streinu-Cercel, a mai precizat că, în timpul pandemiei, „politicienii nu au ţinut cont” de sfaturile specialiştilor şi au „dat relaxări”.

„Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut. Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat.

Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba! Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID”, a mai afirmat medicul.

Conform spuselor sale, unele unităţi medicale nu primesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, pe motiv că nu mai sunt unităţi COVID.

 „O măsură foarte bună care a fost luată a fost aceea ca să nu se revină cu toate spitalele în sistem non-COVID de la început, ceea ce este un lucru bun şi ca atare majoritatea spitalelor de boli infecţioase au rămas în sistem COVID şi pacienţi au unde să se ducă.

Constatăm că o serie de unităţi de management fac ce le trece prin cap, adică nu ţin cont de faptul că pacienţii trebuie văzuţi multidisciplinar şi spun: noi nu primim COVID pentru că noi nu mai suntem COVID”, a mai susţinut preşedintele Comisiei de sănătate din Senat.

Ce alt virus a început să apară

De asemenea, medicul a precizat că au apărut şi alţi viruşi, precum cel varicelo-zosterian, care îi afectează pe copii, dar și pe adulții tineri, iar în acest context al coronavirusului „să uneşti astfel două virusuri cu agresiune directă asupra plămânului nu este un lucru foarte bun”, a atenţionat medicul.

Și preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a susţinut că „pandemia nu s-a terminat”.

„Spitalele au trecut de la o etapă la alta, în contextul în care s-au adaptat fiecărei perioade, fiecărui val şi fiecărei nuanţe politice. (…) Cred că ce spuneam acum un an ar trebui să revedem şi anul acesta. Nu cred că sunt multe modificări şi spuneam că 80% din managementul unităţilor spitaliceşti ar trebui reevaluat”, a precizat și fostul ministru al Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.972 de cazuri noi de infectare cu coronavirus din 10.000 de teste, iar 14 pacienți au murit.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Se construiește încă un pod peste Dunăre. Investiție uriașă
EVZ.ro
Wow! Ce cadou scump a primit soțul Andreei Popescu! E o geantă și costă mai mult decât o mașină second hand / VIDEO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
CUTREMUR în România! ORAȘUL unde s-a SIMȚIT cel mai PUTERNIC
Mediaflux
Iustina și Cornel de la Insula Iubirii și-au botezat fetița. Imagini de la emoționantul eveniment / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro