28 iul. 2022 | 20:00

Cât vor plăti locuitorii din Germania în plus la gaze. Sute de mii de români au aflat suma exactă

News
Cât vor plăti locuitorii din Germania în plus la gaze. Sute de mii de români au aflat suma exactă
Inflația din Germania încetinește, dar presiunea prețurilor la energie se menține

Cât vor plăti locuitorii din Germania în plus la gaze? Cele mai recente date arată că inflația din Germania a încetinit ușor în iulie. Cu toate astea, a fost menținută la un nivel ridicat de prețurile la energie. În cazul Germaniei, prețurile au crescut vertiginos de la invazia rusă în Ucraina, potrivit datelor oficiale publicate astăzi. Un ultim anunț, venit din partea guvernului federal, spune cât vor plăti locuitorii din Germania în plus la gaze în următoarele luni, punându-se problema creșterii costurilor cu aproximativ 1.000 de euro pe an.

Inflația din Germania încetinește, dar presiunea prețurilor la energie se menține

Datele publicate astăzi arată că prețurile de consum au crescut în iulie cu 7,5% în ritm anual. Valorile sunt cu puțin sub ritmul de 7,6% înregistrat în iunie. Prețurile la energie au avut un „impact considerabil asupra ratei ridicate a inflației”, a declarat într-un comunicat agenția federală de statistică Destatis.

Costul energiei a fost cu 35,7% mai mare în luna iulie a acestui an decât în 2021, arată datele de astăzi. Costul în creștere al alimentelor și întreruperile lanțului de aprovizionare au adăugat, de asemenea, presiuni asupra prețurilor.

Inflația a atins un maxim de 7,9% în luna mai, dar a încetinit în ultimele două luni. Experții consideră că acest lucru se datorează intervenției guvernului pentru a reduce presiunea asupra consumatorilor. Printre măsurile de reducere a energiei se numără reducerea taxei pe combustibil și tichetul lunar de 9 euro.

Ce se va întâmpla cu inflația în următoarele luni?

Rata inflației ar urma „probabil să crească din nou după vară”, spune genția federală de statistică Destatis. Asta se va întâmpla, pe măsură ce măsurile de reducere a costurilor vor dispărea la sfârșitul lunii august.

Începând cu luna octombrie, prețurile puternic majorate la gaze pot fi transferate direct la clienții finali, spun oficialii guvernului german. Majorările se întâmplă, deoarece Berlinul intervine pentru a salva companiile energetice aflate în dificultate, a spus Köhler-Geib.

Riscul unei înghețări totale a aprovizionării cu gaze” ca represalii pentru sprijinul acordat de Occident Ucrainei atârnă greu asupra economiei în următoarele luni, a declarat Köhler-Geib.

Guvernul federal anunță cât vor plăti locuitorii din Germania în plus la gaze

În Germania, facturile la gaze vor crește probabil semnificativ în cursul acestui an, deoarece o nouă taxă va intra în vigoare, permițând companiilor să transfere prețurile în creștere către consumatori. Conform acestora, se pune problema creșterii costurilor cu aproximativ 1.000 de euro pe an.

Taxa ar trebui să se aplice de la 1 octombrie până la sfârșitul lunii martie 2024, potrivit unor surse din Ministerul Economiei. Taxa este menită să reducă presiunea asupra furnizorilor aflați în dificultate, permițându-le să transfere consumatorilor până la 90% din costurile suplimentare generate de creșterea prețurilor de import ale gazelor.

Costurile mai mari îi afectează pe toți consumatorii de gaz din Germania, fie că este vorba de gospodării private sau de companii. Efectele vor fi, inclusiv asupra celor care au încheiat contracte pe termen lung. Aceștia au convenit deja asupra unor plăți fixe.

Nu se preconizează că clienții vor înregistra imediat costuri mai mari, ci acestea vor fi introduse treptat. De asemenea, nu este clar în acest stadiu cât de mare va fi creșterea pentru gospodării. Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat săptămâna trecută că o gospodărie de patru persoane s-ar putea aștepta la o creștere de 200-300 de euro pe an.

Taxa ar putea fi cuprinsă între 1,5 și 5 cenți pe kilowatt/oră

Ministrul federal al Economiei, Robert Habeck, a sugerat astăzi creșterea acestei taxe, dar că aceasta va depinde de mai mulți factori, inclusiv de costurile de achiziție.

„Nu se poate spune încă exact cât de mari vor fi costurile. Dar vor fi cu siguranță câteva sute de euro (în plus) pe gospodărie.”, a declarat azi Robert Habeck, conform Reuters.

Întrebat despre un cost estimativ pentru o familie de patru persoane, Habeck a spus că, în cazul în care consumul mediu este de 20.000 de kilowați-oră de gaz pe an, ar putea ajunge să nu fie departe de estimarea lui Scholz. Taxa va fi decisă la sfârșitul lunii august.

PlaySport
„Nume din Biblie”! Vlăduța Lupău și Adi Rus au decis cum o să-l cheme pe băiețelul pe care-l va naște artista
Ego.ro
ȘOC URIAȘ! Kate și William, în pragul divorțului? Certuri groaznice, ce se întâmplă la casa regală
Digi24
Coreea de Nord a dat la TV o emisiune occidentală despre grădinărit, dar i-a blurat picioarele prezentatorului pentru că purta blugi
Cancan.ro
Mirel, tânărul de 23 de ani care i-a devenit călău Andreei, ar fi premeditat crima! Ce au găsit criminaliștii în apartamentul groazei 😲
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Un „pui de arici” salvat s-a dovedit a fi ceva cu totul neașteptat. Ce era, de fapt: „Poate dăm un nume acestei noi specii”
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Capital.ro
UNGURII cutremură Europa. Ungaria NU va renunța niciodată: Imposibil
EVZ.ro
Harry și Meghan, în cele mai proaste relații cu William și Kate. Dovada
Adevarul
Iluzie optică puternică, în Munții Retezat. Fenomenul ciudat de primăvară naște controverse VIDEO
BZI.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra! Tânăra nevăzătoare este virală în mediul online! – VIDEO
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
Imagini rușinoase pe Metropolitano: românii și columbienii s-au luat la bătaie imediat după meci!
Digisport.ro
4 zodii care vor avea parte de un eveniment mult așteptat în luna aprilie. Planurile se vor concretiza, iar visele devin realitate
Click.ro
Antonia și Alex Velea și-au ales nașii de cununie. Cine sunt și cum va arăta evenimentul: „Am o grămadă de rochii în telefon, 6000 de stiluri diferite. Nunta va fi una modernă"
Viva.ro
Asasinate la comanda Kievului. Șeful SBU face dezvăluiri surprinzătoare: Dughina a fost ucisă din greșeală
Digi24
Rusia ar putea pierde încă un aliat vechi, din cauza atacului terorist de la Moscova
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Aplicațiile mobile care te lasă fără bani. Cum să te ferești de fraude
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Lege pentru FUMĂTORI! A devenit complet interzis. Iohannis a semnat
Capital.ro
Horoscop 28 martie 2024. Gemenii au puterea să facă schimbări pozitive în viața lor. Fecioarele trec printr-o perioadă tensionată
Antena 3
Adela Popescu nu e prima lui soție. Cum arată acum fosta soție a lui Radu Vâlcan. Imagini rare
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
FENOMEN meteo CIUDAT. Când LOVEȘTE România
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro