Vrei să pregătești mujdei de usturoi, fără să dai greș? Un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține un sos cremos. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cât ulei se pune în mujdeiul de usturoi pentru a ieși perfect.
Mujdeiul de usturoi este un amestec versatil, care poate fi adăugat cu ușurință în cadrul rețetelor preparate în bucătărie. Modul de preparare poate să fie diferit, în funcție de preferințele gospodinelor. Unele folosesc ulei, altele smântână și altele optează pentru iaurtul grecesc.
Indiferent de metodă, mujdeiul de usturoi poate fi pregătit rapid și ușor, adaptându-se la multe feluri de mâncare. Nu este nevoie să îl aromatizezi cu diverse ierburi sau condimente. În plus, în cazul mâncărurilor picante, el intensifică aroma acestora, potrivit bucătarilor experimentați.
Te-ar putea interesa și: Secretul celui mai bun mujdei de usturoi cu smântână. Ingredientul pe care să nu-l mai folosești
Fiecare cultură are propria ei versiune de a prepara mujdei de usturoi. În România, rețeta tradițională este foarte simplă. Ea presupune folosirea usturoiului, a uleiului de floarea-soarelui și a oțetului. Ca și condiment, ai nevoie doar de sare, care să sporească gustul sosului.
Multe gospodine întâmpină o problemă comună, când vine vorba de pregătirea mujdeiului de usturoi, anume: cât ulei se pune la 1 căpățână de usturoi? Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum este cunoscut în mediul online, a explicat că la 1 căpățână de usturoi se adaugă 50 ml de ulei.
Te-ar putea interesa și: Când se pune sarea în mujdei. Doar așa va avea un gust intens, vei fi lăudat pentru el
Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu a dezvăluit cum pregătește mujdei de usturoi, folosind însă 2 căpățâni de usturoi, nu una. Mai întâi, a curățat, a spălat și a dat pe răzătoarea mică toți cățeii de usturoi, peste care a presărat sare în cantitate potrivită.
Apoi, usturoiul se pisează foarte bine, până se formează un fel de pastă. Între timp, se încorporează puțin cât puțin, cele 100 de ml de ulei de floarea-soarelui. Pasta de usturoi trebuie amestecată cu ajutorul unui tel în aceeași direcție, pentru ca sosul să nu se taie. La final, se adaugă o lingură de oțet.
Mujdeiul de usturoi poate fi servit în forma propriu-zisă, sub formă de pastă, la masă sau poate să fie încorporat direct în mâncărurile pregătite.