23 sept. 2023 | 13:23

Când se pune sarea în mujdei. Doar așa va avea un gust intens, vei fi lăudat pentru el

Sfaturi Culinare
Când se pune sarea în mujdei. Doar așa va avea un gust intens, vei fi lăudat pentru el
Cum să faci cel mai gustos sos de usturoi

Pe lângă ceapă, usturoiul este una dintre cele mai comune plante folosite sub formă de condimente în bucătărie, care se consumă încă din cele mai vechi timpuri. El este asezonat astăzi cu o mulțime de preparate, astfel că este aproape nelipsit de pe mesele românilor. Haide să vedem, așadar, cum se prepară acest sos savuros, pentru a obține cel mai bun gust.

Cum să faci cel mai gustos sos de usturoi

Sosul de usturoi este unul dintre cele mai populare și cele mai îndrăgite sosuri din lume, fiind apreciat de foarte multă lume. Chiar dacă poate fi cumpărat și din supermarket, mujdeiul făcut acasă nu se va compara niciodată cu cel din comerț, care are o mulțime de chimicale.

Usturoiul este un preparat foarte versatil, putând fii adăugat în compoziția diferitelor feluri de mâncare. Ba mai mult, el poate fi folosit pe post de garnitură lângă o friptură, cartofi prăjiți, pește sau diverse alte preparate.

Când trebuie să adaugi sarea

Există o mulțime de posibilități de a prepara mujdeiul de usturoi: cu smântână, cu iaurt, cu roșii, cu ardei copți, mai picant, mai dulce, astfel că acesta poate fi introdus în o mulțime de feluri de mâncare.

Dar pentru a obține un sos pe gustul tuturor, este important să ții cont de anumiți pași, de ingrediente și de cantitatea lor, pentru ca preparatul să iasă unul ca la carte.

Rețeta tradițională de mujdei

Mujdeiul clasic se face din usturoi, sare, ulei și apă minerală. Astfel, pentru început, se curăță usturoiul cu atenție, astfel încât să nu rămână nicio bucățică de coajă pe cățel. Dacă aceasta are imperfecțiuni, ele trebuie tăiate pentru a nu altera gustul.

În continuare, acesta se dă prin presă și se pune într-un bol. Acum este momentul în care se adaugă sarea peste și se freacă bine cu o linguriță sau cu ce ai la îndemână. Vei observa deja că acesta începe să devină ca o pastă și începe să se albească. Ulterior, se adaugă uleiul treptat, în 3-4 tranșe și se învârte bine pentru a se încorpora

La final, după preferințe, se poate adăuga apă minerală: jumătate din cantitate când se face mujdeiul și jumătate chiar înainte de servire, pentru a se păstra proaspăt.

Citește și: Secretul usturoiului proaspăt pentru 365 de zile. Trucul inedit pe care îl folosesc gospodinele de top

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cum arată Adela Popescu Popescu în costum de baie. Declarația de dragoste a lui Radu Vâlcan
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
A murit o legendă. A fost cel mai bun din istorie. A fost supranumit Împăratul
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DECIZIA NATO privind UCRAINA! SE ÎNTÂMPLĂ înainte ca TRUMP să ajungă la CASA ALBĂ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro