Nu toate româncele știu: nu doar trandafirii sunt comestibilli, ci și florile de liliac. Dacă iubești deserturile cu note florale, grăbește-te să prepari celebrii biscuiți pe care ți-i vom prezenta în materialul de astăzi. Cum să folosești florile de liliac pentru a-i prepara elegant.
Florile de liliac au multe utilizări în bucătărie. Unele gospodine obișnuiesc să le folosească pentru a prepara jeleuri sau gelatină de casă, sirop simplu de liliac, dar nu numai. Deserturile pe bază de liliac sun absolut delicioase, spun româncele. În plus, sunt ușor de preparat și au un gust unic.
Aroma siropului are o notă închisă. Este aproape asemănătoare cu cea a lavandei, dar totuși distinctă. Dacă vrei să pregătești deserturi sau băuturi pe bază de flori de liliac, ar fi bine să te mobilizezi din timp pentru asta, fiindcă arbustul înflorește pentru o perioadă relativ scurtă de timp.
Dintre toate soiurile de liliac, cele mai potrivite pentru consum sunt cele violet și roz. Indiferent de desertul pe care alegi să îl pregătești, este necesar să pregătești corespunzător florile cu aromă florală și parfumată. Îndepărtează de pe tulpini frunzele, apoi pune florile într-un vas.
Florile de liliac sunt comestibile. Ele dau o aromă suavă deserturilor, așa cum vei observa și în cazul biscuiților a căror rețetă ți-o vom prezenta în materialul de astăzi. Rezultatul final va consta în biscuiți fragezi, cu aromă delicată. Trebuie neapărat să-i încerci, dacă îți place liliacul.
Biscuiții sunt ușor de pregătit. Ai nevoie de o cană de flori de liliac, 100 grame unt, 50 grame zahăr, 1 ou, 150 grame făină și un praf de sare. Se pun toate ingredientele în vasul mixerului de bucătărie, se amestecă până la omogenizare, iar din compoziție de formează biluțe, potrivit LouLouCuisine.
Se turtesc biluțele, însă nu foarte tare, apoi se așază pe hârtia de copt cu care s-a tapetat tava de la cuptor. Se dau biscuiții la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Biscuiții cu flori de liliac pot fi serviți imediat după ce s-au răcit, în forma propriu-zisă sau alături de o ceașcă de ceai aromat.
Dacă te interesează și rețeta de sirop de liliac, ți-o prezentăm în continuare. Ai nevoie de: 4 căni de flori proaspete de liliac, 2 căni de zahăr și 2 căni de apă. Într-o cratiță mică, se combină zahărul și apa la foc mediu și se pun pe flacără medie, până când zahărul se divolză.
Se adaugă buchețelele de liliac, se amestecă ușor și se acoperă cratița. Se reduce focul și se lasă la fiert 5 minute. Se pune, apoi, cratița deoparte și se lasă la infuzat între 3 și 8 ore. Amestecul se strecoară, iar siropul se pune într-un recipient de sticlă ce se ține la frigider.