20 apr. 2024 | 23:52

Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma

Diverse
Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma
Tehnica prin care poți să activezi aroma intensă de pudră de cacao în prăjituri sau torturi. Cu ce trebuie să o amesteci, de fapt.

Dacă îți plac deserturile cu cacao, trebuie neapărat să descoperi această tehnică prin care îi activezi aroma intensă la maxim. Multe gospodine încearcă să adauge ingrediente suplimentare prăjiturilor sau torturilor, pentru a le da savoarea perfectă, fără să știe că, de fapt, secretul constă în altceva.

Tehnica prin care poți să activezi aroma intensă a pudrei de cacao

Secretul principal al preparării celor mai bune deserturi cu cacao constă în activarea ingredientului menționat la maxim. Cu alte cuvinte, în manipularea și încorporarea lui în compoziție sau umplutură în așa fel încât să-i activezi „potențialul” maxim al aromei intense.

Pentru a face acest lucru, trebuie întotdeauna să amesteci pudra de cacao cu lichidul fierbinte prevăzut în rețetă, înainte de a o adăuga în compoziție. Prin această tehnică vei sparge orice bulgăre de cacao, iar pudra va absorbi lichidul, rezultând astfel o pastă netedă care miroase intens.

Citește și: Secretul celui mai gustos cheesecake. Se va coace uniform și nu va avea deloc crăpături

Ce trebuie să faci după ce ai încorporat pudra de cacao în compoziția desertului

În mod surprinzător, amestecul de cacao cu lichidul fierbinte va rezulta într-o pastă de cacao ce va mirosi ca o ceașcă irezistibilă de ciocolată caldă. Doar că va avea gustul foarte amar specific cacauei.

Foarte important! După ce pudra de cacao a absorbit lichidul fierbinte și este adăugată în compoziția pentru desert, se așteaptă până când amestecul se răcește. Abia apoi se continuă prepararea prăjiturii sau a tortului, în funcție de indicațiile oferite în rețetă.

Citește și: Floarea de primăvară din care poți face sirop. Nu e trandafirul, te trimite cu gândul la Hawaii

Diferența dintre pudra de cacao și ciocolata folosite în rețetele de prăjituri sau torturi

Pudra de cacao are potențialul de a oferi mai multă aromă de ciocolată unei rețete decât ciocolata în sine. Pudra de cacao reprezintă cacao măcinată fin, ceea ce rămâne după îndepărtarea majorității untului de cacao din boabele de cacao prăjite. Ciocolata conține nu doar substanțe solide de cacao, ci și grăsimi și zahăr, care fac batonul să aibă un gust bun, dar diluează aroma.

Prin metoda de amestecare a pudrei de cacao cu ingredientul lichid din rețetă, poți să deblochezi potențialul aromei intense de cacao. Când adaugi un lichid fierbinte la pudra de cacao, căldura eliberează compușii volatili ai ingredientului, adică substanțele ce dau aroma profundă de ciocolată.

Foarte important! Tehnica de amestecare a pudrei de cacao cu ingredientul fierbinte din rețetă nu schimbă neapărat aroma naturală de cacao, ci doar o intensifică semnificativ.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro