20 apr. 2024 | 23:52

Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma

Diverse
Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma
Tehnica prin care poți să activezi aroma intensă de pudră de cacao în prăjituri sau torturi. Cu ce trebuie să o amesteci, de fapt.

Dacă îți plac deserturile cu cacao, trebuie neapărat să descoperi această tehnică prin care îi activezi aroma intensă la maxim. Multe gospodine încearcă să adauge ingrediente suplimentare prăjiturilor sau torturilor, pentru a le da savoarea perfectă, fără să știe că, de fapt, secretul constă în altceva.

Tehnica prin care poți să activezi aroma intensă a pudrei de cacao

Secretul principal al preparării celor mai bune deserturi cu cacao constă în activarea ingredientului menționat la maxim. Cu alte cuvinte, în manipularea și încorporarea lui în compoziție sau umplutură în așa fel încât să-i activezi „potențialul” maxim al aromei intense.

Pentru a face acest lucru, trebuie întotdeauna să amesteci pudra de cacao cu lichidul fierbinte prevăzut în rețetă, înainte de a o adăuga în compoziție. Prin această tehnică vei sparge orice bulgăre de cacao, iar pudra va absorbi lichidul, rezultând astfel o pastă netedă care miroase intens.

Citește și: Secretul celui mai gustos cheesecake. Se va coace uniform și nu va avea deloc crăpături

Ce trebuie să faci după ce ai încorporat pudra de cacao în compoziția desertului

În mod surprinzător, amestecul de cacao cu lichidul fierbinte va rezulta într-o pastă de cacao ce va mirosi ca o ceașcă irezistibilă de ciocolată caldă. Doar că va avea gustul foarte amar specific cacauei.

Foarte important! După ce pudra de cacao a absorbit lichidul fierbinte și este adăugată în compoziția pentru desert, se așteaptă până când amestecul se răcește. Abia apoi se continuă prepararea prăjiturii sau a tortului, în funcție de indicațiile oferite în rețetă.

Citește și: Floarea de primăvară din care poți face sirop. Nu e trandafirul, te trimite cu gândul la Hawaii

Diferența dintre pudra de cacao și ciocolata folosite în rețetele de prăjituri sau torturi

Pudra de cacao are potențialul de a oferi mai multă aromă de ciocolată unei rețete decât ciocolata în sine. Pudra de cacao reprezintă cacao măcinată fin, ceea ce rămâne după îndepărtarea majorității untului de cacao din boabele de cacao prăjite. Ciocolata conține nu doar substanțe solide de cacao, ci și grăsimi și zahăr, care fac batonul să aibă un gust bun, dar diluează aroma.

Prin metoda de amestecare a pudrei de cacao cu ingredientul lichid din rețetă, poți să deblochezi potențialul aromei intense de cacao. Când adaugi un lichid fierbinte la pudra de cacao, căldura eliberează compușii volatili ai ingredientului, adică substanțele ce dau aroma profundă de ciocolată.

Foarte important! Tehnica de amestecare a pudrei de cacao cu ingredientul fierbinte din rețetă nu schimbă neapărat aroma naturală de cacao, ci doar o intensifică semnificativ.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Vestea care a îngrijorat milioane de români. Abia astăzi s-a aflat adevărul
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Documentul ce trebuie depus. Este obligatoriu pentru toți acești români
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro