Cât se înjură la birou: studiul precis de la care te bufnește râsul

Activitatea de la birou, în fața unui calculator, este deseori stresantă, mai ales când te ”trădează” tehnologia. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză numărul celor care înjură, să elimine energia negativă.

Când se termină weekendul și începe o nouă săptămână, deja devii foarte nervos. Dacă ai băut în seara anterioară, poate îți vine mai greu să te concentrezi, iar faptul că șeful are niște pretenții de la tine nu te ajută. În consecință, s-ar putea să așezi în fața calculatorului și să scapi discret o înjurătură. Uneori, cuvintele de dulce s-ar putea să nu fie atât de discrete, dar asta e o altă poveste.

Deoarece înjurăturile reprezintă soluția perfectă de destindere pentru mulți dintre colegii tăi de muncă, dacă nu și pentru tine, o publicație online a realizat un studiu pentru a înțelege mai bine amploarea fenomenului. Este vorba de 4com.

În medie, un om care muncește la birou înjură de aproximativ 55 de ori pe săptămână. În mod previzibil, valoare cu pricina poate fi semnificativ mai mare decât atât, dar este compensată de cei care își țin supărarea pe interior.

injuraturi la birou clasament

Deoarece studiul a fost realizat în limba engleză, clasamentul înjurăturilor de mai sus s-ar putea să nu aibă un echivalent perfect în limba română, dar suntem cu siguranță foarte aproape de aceste referințe ”intelectuale”.

În orice caz, conform sondajului 4com realizat în Marea Britanie, cei care lucrează la birou aud în medie 11 înjurături din direcția colegilor, pe parcursul unei singure zile. Aproximativ 11% dintre cei chestionați aud 25 de referințe explicite în aceeași perioadă. Aceeași analiză a scos la iveală faptul că 37% dintre oameni nu fac niciun efort în a se abține de la înjurături sau de la a evita anumite cuvinte pe care unii le-ar putea percepe ca ofensatoare. Doar 19% dintre oameni se abțin când vine vorba de un limbaj colorat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI