Cum alegi cine îți comentează pe Instagram și oprești afișarea înjurăturilor [VIDEO]

În funcție de conținutul pe care îl postezi online, s-ar putea să nu ai parte în permanență de laude. De aceea, ar fi bine să știi cum alegi cine îți comentează pe Instagram.

De multe ori, există o democrație prost înțeleasă în online, mai ales când vine vorba de rețele sociale precum Instagram sau Twitter. Având în vedere că majoritatea conținutului postat este implicit public, nu ar trebui să dureze mult până când vei avea parte de primele comentarii gratuite încărcate cu ură, înjurii și o varietate foarte mare de ”cuvinte de dulce”. Problema este una foarte răspândită și se poate remedia în mai multe feluri, în funcție de rețeua socială.

Pe Instagram, ai în orice moment posibilitatea să-ți faci contul privat. Din acel moment, controlezi cu precizie elvețiană cine îți comentează și cine îți poate vedea postările. Mai există însă o soluție care nu implică să privezi întreaga lume de pozele tale din vacanță sau de la masa de prânz. Cea de a doua te obligă însă să înveți cum alegi cine îți comentează pe Instagram.

Încercând să micșoreze nivelul de agresivitate manifestată online, cei de la Instagram au implementat un sistem destul de prietenos prin care îți poți alege cine îți comentează. În același timp, poți filtra în timp real comentariile care conțin anumite înjurii sau cuvinte ofensatoare.

În acest scop, trebuie să intri în aplicația de mobil omonimă și să-ți accesezi profilul din dreapta jos. Apasă pe roata dințată din dreapta sus pentru a accesa zona de setări aferente profilului tău. Din lista destul de stufoasă din fața ochilor apasă pe Comentarii. Prima secțiune care te interesează este prima de sus ”Permite comentarii de la”. Acolo poți filtra rapid comentatorii și poți rămâne doar cu persoanele pe care le urmărești sau care te urmăresc.

Un pic mai jos, poți bloca punctual comentariile primite de la anumite persoane. Este important de reținut că respectivele comentarii blocate vor mai continua să existe pe pagina ta, dar vor fi vizibile doar comentatorului. Dacă ai o problemă cu anumite cuvinte pe care le-ai văzut în comentarii, poți bifa ”Ascunde comentariile nepotrivite” și, mai jos, poți tasta înjurături, ofense sau orice alte cuvinte ”cheie” pe care nu dorești să le vezi în secțiunea de comentarii de pe profilul tău de Instagram.