Cât rezistă icrele în frigider, de fapt. Secretul gospodinelor pentru a fi mai mult timp proaspete
Icrele, așa cum știe toată lumea, se consumă ca fructe de mare, fie gătite ca ingredient, fie consumate crude sub formă de caviar, care este considerat o delicatesă. Acest podus poate fi destul de scump, așa că este important să te asiguri că nu se strică. Așadar, azi vorbim de această delicatesă și cât rezistă icrele în frigider, de fapt. Secretul gospodinelor pentru a fi mai mult timp proaspete te va ajuta să mănânci aceste delicatese timp îndelungat.
Icrele, delicatesele nelipsite de pe masa ta
Icrele de pește sunt delicatese care stă la baza caviarului. Dar, în timp ce caviarul este obținut doar din icrele de pește sturion, icrele de pește este termenul dat ouălor de la toate animalele marine, cele mai comune tipuri incluzând tobiko, somon, capelin și păstrăv.
În timp ce congelarea caviarului nu este recomandată, este posibil să se congeleze icrele de pește. Atunci când nu sunt preparate, ouăle de pește poate fi congelată timp de aproximativ 3 luni. Icrele de pește sunt foarte perisabile și trebuie congelate imediat și trebuie să fie bine învelite și protejate de excesul de aer înainte de a fi introduse în congelator.
Dacă vorbim de icrele de somon, recomandarea este ca acestea să fie ținute într-un recipient sigilat, astfel se pot păstra în frigider până la un an. Cu toate acestea, dacă ai deschis recipientul, trebuie consumat în termen de 3 zile. Caviarul congelat care a fost decongelat trebuie utilizat în termen de 10 zile și nu trebuie recongelat.
Vezi și: Cele mai scumpe alimente și ingrediente din lume. Costă mai mult decât un apartament în București
Vezi cât rezistă icrele în frigider, de fapt
După ce ai cumpărat caviarul sau icrele, trebuie să le păstrezi cât mai reci posibil, fără a le îngheța, înainte de a le deschide și a le servi. Experții recomandă să îl depozitezi în cea mai rece parte a frigiderului, de obicei în spate, pe raftul de sus sau pe cel din mijloc.
Păstrează cutia sau borcanul în pungă sa izolată sau în răcitorul său, dacă a venit cu unul. Și pentru cele mai bune rezultate, păstrează o pungă de gheață deasupra conservei sau borcanului în sine, schimbând-o pe măsură ce începe să se dezghețe. Păstrat în acest mod, caviarul sau icrele se pot păstra între trei și cinci săptămâni, atâta timp cât nu deschizi recipientul, deși majoritatea fermelor și comercianților cu amănuntul recomandă să le consumi mai devreme.
Vezi și: Cât timp păstrezi icrele în frigider. Multe românce fac această greşeală
Dar înainte de la băga în frigider, icrele trebuie curățate neaprăat de acea pieliță subțire în care sunt îmbrăcate, astfel, spun experții, icrele tale vor rezista mai mult timp în frigider. Odată ce deschizi cutia, trebuie să încerci să consumi tot caviarul sau icrele în termen de 24 de ore, deoarece ouăle vor începe să se degradeze odată ce sunt expuse la aer.
Acestea vor putea fi consumate în continuare în siguranță după o zi, dar își vor pierde unele dintre nuanțe, iar textura lor va deveni mai moale în timp. Orice ai face, nu congela caviarul sau icrele. În timp ce unii producători de caviar și icre își congelează produsul fie pentru depozitare, fie pentru tranzit, aceștia o fac în congelatoare de calitate industrială care răcesc produsul extrem de rapid, reducând sau eliminând creșterea cristalelor mari de gheață care pot deteriora ouăle delicate.
Congelatoarele de acasă nu sunt suficient de puternice pentru a îngheța ouăle de pește suficient de repede. Dacă bagi caviarul sau icrele în congelator, acele cristale mari vor crește, perforând cochilia ouălor și lăsând o baltă de grăsime sărată de pește care se scurge din ouă atunci când le dezgheți.
Concluzie
Acum ai aflat cât rezistă icrele în frigider, de fapt, deci tot ce ai de făcut este să șii cont de aceste sfaturi și vei putea avea pe masă aceste delicatese care, uneori, pot fi extrem de scumpe.